DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull: Valakinek pórul kellett járnia

Vegyes érzésekkel vág neki a Red Bull F1-es pilótapárosa a holnapi versenynek: Daniel Ricciardo nagyjából hasonló rajtpozícióra számított, Danyiil Kvjat számára azonban túl korán ért véget az időmérő.

Ricciardo a nyolcadik pozícióban várja majd vasárnap a piros lámpák kialvását – az ausztrál pilóta elmondja, ha meg kellett volna tippelnie, akkor nagyjából erre a helyre tette volna magukat. A Red Bull tehetsége társaihoz hasonlóan nem lelkesedik az új időmérős rendszerért, azonban szerinte a kvalifikáció első és második szakaszában volt pozitív hatása.

Ricciardo



 „Az, hogy bekerültünk a Q3-ba, jó dolog, többé-kevésbé arra számítottunk, hogy az első nyolcban leszünk” – nyilatkozta Ricciardo. „Egy további tizedmásodperc talán néhány pozíciót jelentett volna, de ez mindig így van. Az új időmérős rendszerről annyit, hogy a Q1 és a Q2 rendben volt, egy kicsit nagyobb nyomást jelentett az idő múlása, és ez talán egy kicsit több izgalmat jelentett a szurkolóknak is. A Q3 viszont nem működött, kicsit furcsa volt, hogy az edzés még tartott, de a pilóták már kiszálltak az autókból.”

Az ausztrál csapattársa, Kvjat számára balszerencsésen ért véget az időmérő, ugyanis már a Q1-ben kiállni kényszerült. „Természetesen frusztráló a 18. pozícióban lenni, de tanulunk belőle” – mondta. „Az első körömön forgalomba kerültem, szóval fel kellett adnom, de a másodikon a gumik veszítettek a teljesítményükből, szóval nem volt elég. Ez egy új rendszer, valakinek pórul kellett járnia miatta, és most mi voltunk azok. Mindent meg fogok tenni, hogy előretörjek a mezőnyben holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: