Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
F1

A Williams tart az üldözőbolytól

Az elmúlt két évben egyaránt a csapat-vb harmadik helyén záró F1-es gárda helyettes csapatfőnöke úgy gondolja, hogy a grove-iaknak lehet félnivalója az üldözőbolytól.

Rod Nelson, a Williams tesztelésért felelős főmérnöke úgy véli, hogy csapata akár második erővé is előléphet az előttünk álló szezonban, de Claire Williams már nem ennyire optimista. Bár a grove-i gárda megbízható tesztszezont futott, és közelebb érzi magukat a Mercedeshez és a Ferrarihoz, Williams szerint tartaniuk kell az eddig mögöttük lévő csapatoktól is.

„Szeretném azt hinni, hogy közeledni tudtunk a Mercedeshez és a Ferrarihoz” - nyilatkozta Williams az Autosportnak. „Ami miatt jobban aggódok, azok a mögöttünk lévő gárdák. A Red Bullok, a Force Indiák és a Toro Rossók is gyorsnak tűnnek, ami aggaszt engem. De a rajongók számára nagyszerű lesz, ha kemény csatákat láthatnak a pályán, hiszen a mezőny nagyon szorosnak tűnik.”

Williams reméli, hogy sikerült javulást elérniük a tavaly gyenge pontoknak számító területeken, amivel a két élcsapat megszorongatása lesz a cél. „Úgy érzem, nem végeztünk rossz munkát. Sikerült több leszorítóerőt találnunk, a pilótáink pedig azt mondták, hogy jobb a tapadás a közepes és nagy sebességű kanyarokban. Az autó gyorsnak tűnik egyenesben is, gyorsabbnak, mint ezelőtt.”

„A csapat nagyon keményen dolgozott a tél folyamán, és sikerült pár remek elemet felszerelnünk az autóra. Néhány módosítás tervbe van véve Ausztrália előtt, ahogyan Bahreinre is, aztán pedig egész szezonon keresztül. Ez az év nehéz lesz a 2017-es szabályváltozások miatt - nagy kihívás előtt állunk” - tette hozzá a helyettes csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?