Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 21. hétfő
F1

Sainz: Mindenki számára fontos év következik

A Toro Rosso fiatal tehetsége tudja, hogy több versenyzőnek lejár a szerződése év végén, így nagy mozgolódás lehet a pilótapiacon. A spanyol elsősorban a Red Bull figyelmét szeretné magára irányítani.

Azok után, hogy az idei szezon előtt nyolc csapat is úgy döntött, hogy nem változtat 2015-ös pilótapárosán, sok versenyzőnek lejár az év végén az aktuális kontraktusa, így több átigazolásra kerülhet sor, mint tavaly. Claire Williams már hangot adott ezen véleményének, s úgy tűnik, Carlos Sainz is egyetért a grove-i istálló helyettes csapatfőnökével:

Sainz_ToroRosso

„Az idei szezonban több dolog válik nyitottá, mint általában, ez nem titok” – nyilatkozta a Toro Rosso versenyzője a Reuters hasábjain. „Komoly a tét, és ezért annyira fontos ez az évad, és nem csak számomra.”

„Ez lesz a második idényem, és mindenki azt mondja, nagyobb a nyomás a második évben. Nem, ugyanakkora a nyomás, és ugyanez vonatkozik a mezőny összes többi tagjára is. Mindannyian számára roppant komoly jelentőséggel bír ez az év, éppen ezért mindenki keményen fogja nyomni, hogy lecsaphasson a kínálkozó helyekre” – vélekedett a fiatal spanyol.

Sainz 2015-ben nem nyújtott rosszabb teljesítményt, mint kollégája, Max Verstappen, ám mivel a műszaki hibák nagy része őt sújtotta, a bevállalós előzéseket is bemutató holland jobban reflektorfénybe tudott kerülni. A spanyol tudja, hogy őt is le kell győznie ahhoz, hogy felhívja magára a Red Bull figyelmét – merthogy elsődleges célja az, hogy az energiaitalosok elsőszámú alakulatánál kössön ki, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy azt sem bánja, ha esetleg másik nagycsapat szúrja ki a tehetségét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?