DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Williams: Őrült átigazolási időszak jöhet

A grove-i istálló helyettes csapatfőnöke, Claire Williams arra számít, hogy a 2017-es F1-es szezon előtt jóval nagyobb mozgolódás lesz a pilótapiacon, mint volt a hamarosan rajtoló idényt megelőzően.

Kirívóan kevés csapatváltás történt a Formula-1-ben a hétvégén kezdődő 2016-os évadot megelőzően: a mezőny tizenegy csapatából nyolc – nevezetesen a Mercedes, a Ferrari, a Williams, a Red Bull, a Force India, a Sauber, a Toro Rosso és a McLaren – ugyanazzal a párossal vág neki a most következő szezonnak, mint a tavalyinak. Egyedül a Lotusból gyári Renault-vá alakuló gárdánál és a Manornál történt változás, és értelemszerűen a most csatlakozó Haas sem tudott változatlan felállással kezdeni. Claire Williams szerint azonban jövőre már más lesz a helyzet, hiszen több pilótának is az idei szezon végén jár le a szerződése: így van ezzel például Nico Rosberg és Kimi Raikkönen is, hogy csak a két leginkább vágyott ülést említsük.

F1_2015_DPPI



„Rengeteg versenyzőnek lejár a szerződése 2017-re. Olyan lesz a helyzet, mintha székfoglalóznának, és ez igazán érdekes” – magyarázta a patinás alakulat helyettes csapatfőnöke az Autosportnak nyilatkozva. „Nem csak a csapatoknak lehet izgalmas a pilótakeringő, hanem a rajongóknak is, mivel egy ideje már eléggé stabil a mezőny összetétele.”

A Williams harmadik idényére készül a Valtteri Bottas, Felipe Massa duóval, ám az istálló helyettes főnöke szerint leghamarabb a nyáron dönthetnek a finn és a brazil jövőjéről: „Az egyetlen, ami érdekel, hogy Valtteri és Felipe jó munkát végezzenek Melbourne-ben. Ami a következőt évet illeti, sosem akartam túl korai döntéseket hozni, hiszen a dolgok változhatnak. Nem is fogok a versenyzői felállásunkon gondolkozni a szezon feléig.”

A csapat kötelékeibe tartozik Bottas és Massa mellett Alex Lynn is, aki a 2015-ös esztendőhöz hasonlóan ismét fejlesztőpilótai szerepkört fog betölteni az istállónál, emellett a DAMS alakulatának színeiben második szezonjára készül a GP2-ben is. Lynn esélyes lehet az egyik 2017-es F1-es ülésre is, ám ehhez Claire Williams szerint komoly eredményeket kell szállítania a száguldó cirkusz egyik fő előszobájának tartott szériában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: