Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
F1

Pascal Wehrlein - égbekiáltó első év?

A Manor újonca szerint sokkal több a potenciál a csapatban, mint az előző két évben, de lehet, hogy így is ők lesznek leghátul - úgy véli, jó helyen kezdheti meg F1-es karrierjét.

A tavalyi DTM-bajnok Pascal Wehrleintől sokat várnak 2016-ban a Manor F1-es csapatánál - azt többen is elmondták már az istálló részéről, hogy a Mercedesnél szerzett tapasztalata nagyon sokat segít a fejlesztésben. Maga a pilóta úgy véli, hogy az autó egyértelműen jobb az előző két szezonhoz képest, úgyhogy mindenképpen bizakodó.

"Úgy hiszem, hogy a Manor nagyon jó csapat számomra a Formula-1-es karrierem elkezdéséhez. Tapasztalatot szerezhetek és megismerhetem az F1-et pilótaként" - nyilatkozta Wehrlein a német RTL-nek. "Azt is hiszem, hogy a Manorban lényegesen több potenciál rejtőzik idén az előző két idényhez képest és ezért gondolom úgy, hogy ez egy nagyon jó lépés volt a saját szemszögemből" - tette hozzá.

Dppi_00115020_239_1

A Manor az előző két, botrányokkal, anyagi gondokkal és a fejlesztéseket kis túlzással nélkülöző szezon után idénre megkapta a Mercedes erőforrását és a Williams sebességváltóját, tapasztalt szakemberekkel erősített és összehasonlíthatatlanul jobb autót készített. Ezek után az istállónál reménykednek abban, hogy a tavalyi "tökutolsó" pozícióból el tudnak mozdulni, akár pontokat szerezni, hiszen az előző évben ez egyedül nekik nem sikerült. 

"Ezt nem tudom előre megjósolni. Idén talán még mindig leghátul leszünk, de remélem, hogy legalább tudunk harcolni a pozíciókért néhány csapattal. Ha ezt elérjük, akkor jó lépés volt" - tekintett előre a pilóta. Arra pedig, hogy milyen szalagcímet szeretne látni a szezon végén, egyszerűen válaszolt: "Pascal Wehrlein - égbekiáltó újonc szezon!"

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?