Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap
F1

Massa: Remélem, még két-három évig maradok

A Williams brazil versenyzője szeretne kipróbálni a 2017-ben bevezetésre kerülő új szabályrendszer szerint épült F1-es autókat. A rutinos pilóta szerint semmi új nincs a Mercedes dominanciájában.

Felipe Massa jövője évről évre kérdéses a Formula-1-ben: a brazil sokak szerint azóta nem képes maximális teljesítményre, amióta 2009-ben elszenvedte emlékezetes balesetét a Hungaroringen. A Ferrarinál több évig Fernando Alonso árnyékában maradt, ám amikor 2014-ben átigazolt a Williamshez, valósággal újjászületett új csapatában. A 2008-ban kis híján vb-címet is szerző pilóta harmadik évére készül a grove-i alakulattal, ám szándéka szerint nem az idei szezon lesz számára az utolsó a száguldó cirkuszban.

„Az idő múlik, de én még mindig motivált vagyok” – nyilatkozta a Motorsport.com szaklapnak. „Addig szeretném folytatni, amíg elégedett vagyok egy versenyképes alakulat színeiben. Úgy vélem, még mindig sokat adhatok a csapatomnak és az F1-nek.”

Massa_DPPI

„Amikor csatlakoztam a Williamshez, akkor fennállásuk legrosszabb szezonja után voltak, én pedig részese lehettem annak, ahogy ismét felzárkóztak az élmezőnybe. A közeljövőben ráadásul szabályváltozások lesznek, és szeretnék az új generációs autókkal is tapasztalatot szerezni. Remélem, még két-három szezont lehúzhatok, és remélhetőleg olyan autót vezethetek, amellyel nagyobb mókát jelent a versenyzés” – fogalmazott a rutinos versenyző.

Amikor arról kérdezték Massát, miben kéne javulnia a sportágnak, úgy fogalmazott, hogy a nézőknek a kritikák megfogalmazásakor azt is figyelembe kellene venniük, hogy a Mercedesek mostani dominanciája egyáltalán nem egyedülálló a Formula-1 történelmében: „Úgy hiszem, az emberek több csatát szeretnének látni az első helyért. Ugyanakkor a múltban is voltak olyan időszakok, mint most a Mercedes révén. Emlékszem a Williams aranykorára, aztán a Ferrariéra, majd a Red Bulléra, most pedig a Mercedesét éljük. Nincs ebben semmi új.”

„Sokan emlegetik Senna idejét, de akkoriban előfordult, hogy a harmadik helyezett autót is lekörözték” – mutatott rá a brazil. „Vannak, akik szívesen beszélnek a múltról, pedig nem is emlékeznek rá pontosan, milyen volt. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy van pár dolog, amiben javulnunk kellene, mint például a motorhangok vagy a közönséggel való interakció. Bízom benne, hogy még a pályán lehetek majd, amikor bekövetkeznek a változások.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?