Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Ricciardo: Végre ausztrál szót hallhatok

Bár a melbourne-i évadnyitó várhatóan nem a Red Bullról fog szólni, Daniel Ricciardo mégis főszerepet élvezhet a hétvégén, mint az F1-es mezőny egyetlen ausztrál pilótája.

A szezon első versenye hagyományosan az Ausztrál Nagydíj lesz, a várakozás pedig jövő hétvégén ér véget. A futam a Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo hazai nagydíja, aki érthetően várja már az idénynyitót – annak ellenére, hogy a TAG Heuer álnevet viselő Renault-motoros RB12-től nagy csodát senki sem vár el, legalábbis az év elején.

„Számomra a legjobb dolgok az Ausztrál GP-n mindenekelőtt a rajongók” – kezdte Ricciardo a Red Bull hivatalos előzetesében. „Egészen őrületesek, ahányszor a pályára megyünk, mindenkitől óriási üdvözlést kapunk, szuperlelkesek. Szeretem az utcai pályákat, ezért számomra Melbourne ritmusa igazán jó, remek bal-jobb, jobb-bal kanyarkombinációkkal. Nem vagyok túl nagy rajongója az európai télnek, ezért nem csupán a versenyzés, hanem a napsütés miatt is örömmel térek vissza. Hallhatom az ausztrál akcentust, ausztrál kaját ehetek és a nyári életstílust élhetem, ezért nincs sok okom panaszkodni.”

„A tesztelés sokkal jobban alakult idén, mint korábban, habár természetesen Melbourne-ig továbbra sem tudod, hol állsz. Az viszont bizonyos, hogy felkészültebbek vagyunk, mint tavaly, ezt pedig magabiztosságként használhatjuk. Én személy szerint készen állok, már januárban is készen álltam. Csak aludjanak már ki a fények, és kezdődjön a verseny! Még ha a futam máshol lenne, akkor sem találnának senkit, aki izgatottabb lenne nálam, és pont!” – lelkesedett Ricciardo, aki az eredmények említését gondosan kerülte. Az ausztrál korábban egyértelművé tette, az európai versenyek előtt nem lehetnek túl nagyok a csapat elvárásai.

Csapattársa, Danyiil Kvjat szintén felkészültnek érzi magát, és kiemelte, mennyire komfortosabban érzi magát a csapatban, mint egy évvel korábban, amikor frissen csatlakozott a Red Bullhoz. „Danielhez képest az igazat megvallva jóval kevesebb médiakötelezettségem lesz! Azután viszont nemsokára visszavágok Oroszországban! A hétvége sokkal nyugodtabb számomra – szeretek Ausztráliában lenni” – mondta a fiatal orosz harmadik F1-es szezonnyitója előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?