Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Red Bull: Aki nem teljesít, annak mennie kell

Helmut Marko felszólította a Red Bull F1-es programjának versenyzőit, hogy amennyiben nem teljesítenek a 2016-os szezon során, úgy hamar megválik tőlük, ugyanis eredményes fiatalokra van szükségük.

A Red Bull Daniel Ricciardóval és Danyiil Kvjattal áll rajthoz 2016-ban, míg a Toro Rossót Max Verstappen és Carlos Sainz erősíti majd. A Red Bull folyamatosan lehetőséget ad a fiatal versenyzőknek, hogy megmutassák tehetségüket, ám akiről úgy gondolják, hogy nem tud továbbfejlődni, attól inkább megválnak.

 Helmut Marko

„Alapvetően hosszú távú szerződést kötünk a Red Bull junior programban, és az egész a teljesítményre épül. Szóval, aki nem teljesít, annak mennie kell” – nyilatkozta a csapat tanácsadója. Aki azonban bizonyít, annak megteremtik a továbblépés lehetőségét, így ez akár Max Verstappennek is megadathat majd, akit az egész mezőny nagy tehetségnek tart: „Meglátjuk, hogyan teljesít. A második szezon néha nehezebb, mint az első” – mondta Marko.

 

A szakember arról is nyilatkozott, a Red Bull jövője csak akkor válik biztossá a Formula-1-ben, amennyiben a közeljövőben sikerül egy erős motort találniuk. „A Concorde Egyezmény 2020-ig szól. De ahhoz, hogy ilyen sokáig maradjunk, nagyon hamar találnunk kell egy versenyképes erőforrást.” Az idei célokat tekintve Marko hozzátette: „Megpróbálunk harcolni a Williamsszel. Azt hiszem, a szezon végén harmadikak kell, hogy legyünk. De hosszú távon természetesen ez nem elég.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?