Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Verstappen év végén távozna a Toro Rossótól

Az F1-es versenyző elismerte, lehetséges, hogy harmadik évre is marad csapatánál, de célja egyértelműen a továbblépés. Egyelőre cáfolja a Ferrarival kapcsolatos pletykákat.

A 18 éves holland pilótát, a tavalyi szezon meglepetésemberét már az előző évben szóba hozták nagyobb csapatokkal, a versenyző azonban még egy idényre maradt az utánpótlás-nevelő csapatként ismert Toro Rossónál. Verstappen úgy érzi, a szezon végére rendelkezni fog annyi tapasztalattal, hogy továbbléphessen.

„Lehetséges, de nem ez a célom” – mondta a motorsport.com-nak arra a felvetésre, hogy harmadik évét töltheti-e változatlanul a Toro Rossónál. „Szeretnék előbbre jutni. Úgy értem, nagyszerű itt lenni, remekül érzem magam, ez egy csodálatos család. Egy ponton azonban már szeretnél versenyeket nyerni, továbblépni, a csúcsok csúcsára érni. A jövő fényesnek tűnik, a következő évet illetően is. Ki akarom élvezni ezt a szezont, újabb tapasztalatot szerezni, aztán meglátjuk, hol lyukadunk ki jövőre” – folytatta Verstappen, cáfolva, hogy nyomás érezne a fiatal versenyzőkkel közismerten szigorú Red Bullnál.

Kétségtelen, hogy az energiaitalos csapat a hollanddal képzeli el jövőjét, ám a pletykák szerint a jelenleg Red Bull előtt álló Mercedes és Ferrari is szemet vetett a fiatalra. Ami utóbbi csapatot illeti – Kimi Raikkönen helyetteseként előző évben felmerült már a neve – Verstappen úgy érzi, pályán elért sikereit tükrözi a találgatás: „Így lehet, és jó dolog, hogy más emberek is ezt látják. Mindig kellemes, ha a neved beszédtémát jelent, még akkor is, ha jelenleg semmi sem történik. Boldog vagyok ott, ahol jelenleg vagyok” – mondta az ifjú versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?