Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Rosberg: Lewis félelmetes szinten teljesít

Elismerően beszélt F1-es csapattársáról a Mercedes német versenyzője, akinek elmondása szerint extra boldogságot okozna, ha idén sikerülne visszavágnia az elmúlt két évben elszenvedett vereségekért.

Nico Rosberg és Lewis Hamilton 2013 óta versenyeznek csapattársakként a Mercedesnél, s az elmúlt két esztendőben az autójuknak (is) köszönhetően toronymagasan kimagaslottak a mezőnyből, így ők ketten küzdtek meg a világbajnoki címért. Míg 2014-ben a brit csak az utolsó futamon biztosította be összetettbeli elsőségét, tavaly már három futammal a vége előtt megvédte címét – igaz, Hamilton végső sikere után a német valósággal feltámadt, s megnyerte az évad utolsó három versenyét.

Rosberg_Hamilton_2015_DPPI

Nagy kérdés lehet, hogyan alakul idén kettejük párharca: a kiélezett küzdelem akkor lehet különösen fontos az egész sportág számára, ha a Mercedes ismét olyan dominánsnak bizonyul, mint az előző két szezon során. Rosberg mindenesetre elárulta, hogy még motiváltabbá tették az elmúlt időszak vereségei:

„Nem voltam folyamatosan frusztrált, Lewis egyszerűen jobban vezetett, de még mindig élvezem a versenyzést” – mondta a német. „A pályafutásom során mindig szerettem olyan emberek ellen harcolni, akik nemrég legyőztek. Az, ha valaki jobbnak bizonyult nálam a közelmúltban, de sikerül visszavágnom és legyőznöm őt, az még nagyobb élvezettel tölt el. Ezért várom már az idei szezont.”

Óriási a kihívás, hiszen Lewis félelmetes szinten teljesít” – dicsérte meg kollégáját Rosberg. „Nagyszerű autónk van, így biztos vagyok benne, hogy rengeteg sikerünk lesz az idény során, és remélhetőleg én is több futamot meg tudok nyerni, aztán meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?