Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 28. hétfő
F1

A Red Bull a harmadik legjobb csapat lehet

Legalábbis így gondolja Daniel Ricciardo, aki elismeri, hogy a Mercedes és a Ferrari még előttük jár. Az ausztrál F1-es azt is elárulta, melyik két csapattal lehetnek harcban az előttünk álló évben.

Nagy mértékben a Renault szenvedésének köszönhetően nem alakult a legsikeresebben a nemrég még a sportág egyeduralkodójának számító Red Bull 2015-ös szezonja, amely során mindössze három dobogós helyezést tudtak szerezni, míg egy évvel korábban még három győzelmet is be tudtak zsebelni a Mercedes dominanciájának árnyékában. A mostani előszezonban azonban határozottan jobb formát mutattak az energiaitalosok, éppen ezért pilótájuk, Daniel Ricciardo is bizakodó az esélyeiket illetően.

Ricciardo_Barcelona_RedBull

Amikor az ausztrált arról kérdezték, hogy a lassú pályákon esélyesek lehetnek-e a dobogóra, igennel válaszolt, majd így folytatta: „A Mercedes és a Ferrari előttünk jár nyers tempó tekintetében, ez nyilvánvaló, de egyben számítottunk is rá. Monacóban talán lenne némi esélyünk arra, hogy felálljunk a pódiumra, de itt szerencsére is szükségünk lenne” – fogalmazott a motorsport.com szakoldal hasábjain.

Ricciardo szerint már a tavalyi évad végén is elég jó konstrukció állt a rendelkezésükre, amely azóta csak javult, ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy a többiek sem ültek a babérjaikon. A fiatal versenyző azt is elárulta, melyik két istállóval lehetnek harcban a Mercedesek és a Ferrarik mögötti legjobb helyezésekért:

„Úgy vélem, az autónk jobb, mint volt 12 hónappal ezelőtt, szóval jobban is kellene teljesítenünk, ugyanakkor a Williams és a Force India is jelentős előrelépést tett. Az ötödik helyért zajló csata rendkívül szoros lesz, de ha minden jól megy, talán meg tudjuk szerezni” – vélekedett Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?