Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

„Ricciardo a legerősebb pilóta a mezőnyben”

A más istállóknál tapasztalható, feszültséggel telt csapaton belüli párharcok fényében igen meglepő bókot kapott a Red Bull ausztrálja – csapattársa szerint Daniel Ricciardo a jelenlegi F1-es mezőny legjobbja.

A mindössze egyetlen Toro Rossónál töltött szezon után a Red Bullhoz kerülő Danyiil Kvjat első csapattársként töltött idényében fel tudta venni a versenyt a többszörös futamgyőztes Daniel Ricciardóval, s egy-két igazán jó futammal is megörvendeztette szurkolóit – az már csak hab volt a tortán, hogy végül sikerült is megelőznie az összetettben a mindig mosolygó ausztrált.

Az orosz elmondása szerint bízik benne, hogy az idei szezonban is csatára tudja kényszeríteni partnerét, akit ő személy szerint az egész mezőny legjobbjának tart: „Ez mindenkinek jó lenne, nekem is, neki is és a csapatnak is. Hajszolnunk kell egymást, várakozásaim szerint a csata épp olyan szoros lesz, mint az előző évben. Egyértelmű, hogy egy nagyon erős versenyző, véleményem szerint a legerősebb az egész mezőnyben, így ha idén is előtte tudnék végezni, az egy komoly megerősítés lenne a részemről.”

ricciardo_rb_cs

A házicsata azonban nem járt kettejük viszonyának megromlásával, hiszen Kvjat egészséges rivalizálásnak látja azt, ami köztük zajlik: „Nem ez volt a legjobb szezon, amit el lehet képzelni... De legalább kissé koncentrálhattunk a csapaton belüli párharcra is, hiszen versenyzőként mindig az volt a célunk, hogy a másik előtt legyünk. Persze mindkettőnk célja az egészséges rivalizálás, hogy egymást ösztönözzük, ez így volt eddig is, s remélhetőleg így is folytathatjuk majd.”

Ami az évnyitóra való felkészülést illeti, Kvjat szerint megtettek minden tőlük telhetőt: „Készen állunk Melbourne-re, most ez a legfontosabb, nincs más választásunk. Nem tudom, hogy mit várhatunk, szóval egyszerűen odamegyek, és megpróbálom a lehető legjobbat kihozni magamból. Ez a pár nap arról szólt, hogy próbáljam az autót jobbá tenni magam és a csapatom számára, jelenleg semmi más nem számít. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, most majd meglátjuk, hogyan tovább...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?