Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 19. kedd
F1

Raikkönen "rejtett köre" mutatja a Ferrari erejét?

A "súlyozott" köridők szerint Nico Rosberg volt a leggyorsabb a második F1-es teszten, ám Raikkönen is futott egy olyan kört, ami alapján megegyezett a Ferrari és a Mercedes tempója.

Ugyan a Ferrari az ultralágy gumikon sorra az első helyen zárta a tesztnapokat és Kimi Raikkönen ezen a keveréken futotta meg az egész tesztidőszak leggyorsabb körét is. Azonban Jonathan Noble, a Motorsport szakértője ahogy az első teszt végén, úgy most is elkészítette a "súlyozott" táblázatát - ebben a különböző keverékek becsült gyorsaságával számolt. Ezek alapján pedig Raikkönen "csak" az ötödik, csapattársa, Vettel a harmadik, a világbajnok Hamilton a negyedik, Felipe Massa a Williamsszel második és Nico Rosberg az első - az talán nem meglepő, hogy az első tízben nincs McLaren...

Kimi

Maurizio Arrivabene, a Ferrari "mindenhatója" azonban csütörtökön elejtett egy mondatot, amely szerint ugyan tetszik neki Raikkönen ultralágyon elért ideje, őt inkább a lágy abroncsokon teljesített köre nyűgözte le. Valóban ez mutatja a Ferrari erejét? Ez a kör ugyanis az említett "szuper" Rosberg-körrel századra megegyezik - talán nem véletlen, hogy a német pilóta is úgy fogalmazott, nem biztos benne, hogy előrébb tartanak-e a Ferrarinál.

Természetesen az üzemanyag-szintekről továbbra sincs információnk, ahogy a motorbeállításokról, a pálya állapotáról vagy a tesztprogramról sem, ráadásul Raikkönen ultralágyon elért körével kapcsolatban az is felvetődött, hogy hatalmas oldalszélben futotta - az azonban látszik, hogy a két bajnokesélyes istálló nincs messze egymástól.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?