Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 21. csütörtök
F1

Ricciardo: Nem kell hősködnöd ebben a helyzetben

A Red Bull ausztrál F1-es pilótája nem ért egyet Nico Hülkenberggel és Lewis Hamiltonnal sem a "glóriával" kapcsolatban, határozott véleményt fogalmazott meg két kollégájával szemben.

A második barcelonai teszt slágere az új halo próbája volt, a Ferrarin előbb Kimi Raikkönen, majd Sebastian Vettel is használta. A finn pilóta szerint meglepően kicsi volt a különbség a "normális" kilátáshoz képest, de Vettel is jókat mondott róla: szerinte nem gond a kinézete, ha életeket menthet. Mindenki azonban nem lelkesedett az ötletért, a címvédő Lewis Hamilton és Nico Hülkenberg is határozottan ellenezte az ötletet.

Ricciardo

Hülkenberg azt nyilatkozta, hogy sterilizálja a sportot, holott azt a veszély élteti - ezzel finoman szólva sem értett egyet a Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo. "Hallottam, amit Hülkenberg mondott és egyáltalán nem értettem egyet vele. Ebben a szituációban nem kell hősködnöd" - fejtette ki véleményét Ricciardo. "Ez nem változtatja meg a sportot, nem változtatja meg az autó sebességét, ez csupán extra védelmet nyújt a repülő tárgyakkal szemben. Nem tudom, miért viselkedik így, semmi értelme" - vázolta egyértelműen a véleményét az ausztrál versenyző.

Lewis Hamilton úgy fogalmazott, hogy ez a legcsúnyább dolog a Formula-1 történetében, de Ricciardo ezzel sem ért egyet. "Az autók 2008-ról 2009-re változtak meg rendkívüli módon a kinézetet tekintve és rendkívül csúnyák voltak. A halo nem olyan drámai, mint az" - értékelt.

Az biztos, hogy nem ez lesz a végleges megoldás, a Red Bullnak van is másik javaslata és valószínűleg a jelenlegi verziót is módosítják - Kimi Raikkönen is azt mondta, hogy biztos benne, hogy nem ez a végleges változat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?