Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Mercedes: Csodálatos két hetünk volt

Nico Rosberg és Lewis Hamilton is dicsérték a csapatot az utolsó napon előkerülő technikai hiba ellenére - úgy érzik, hogy remek munkát végeztek és tökéletesen felkészültek az F1-es szezonrajtra.

Megtörtént: a kéthetes tesztidőszak utolsó napján megállt Lewis Hamilton alatt a Mercedes. A riválisok dörzsölgethették a tenyerüket, de a német gyártó célja az volt, hogy a határokat feszegessék a teszt során és ezek szerint jól számolták ki a dolgokat - Hamilton ennek ellenére viccelődve szállt ki a W07-ből.

Mercedes_1

"Ez egyfajta öröm, hogy a teszt utolsó pillanataiban jön elő egy hiba, mert jobb, mintha Melbourne-ben találnánk valamit" - mondta a brit világbajnok. A Mercedes összességében így is büszke lehet erre a két hétre, hiszen mindenkit megdöbbentettek azzal, hogy hány kört tudtak megtenni - ráadásul két keverékkel keményebb gumikon érték el legjobb idejüket, mint a Ferrari. "Ez csodálatos két hét volt a csapat számára. Remek munkát végeztek a srácok, így megtehettük azt, hogy több kilométert tettünk meg a tesztidőszak alatt, mint eddig bármikor" - dicsérte csapatát Hamilton.

A délután folyamán Nico Rosberg ülhetett be a Mercedesbe és ő is nagyon elégedetten nyilatkozott - ezúttal is inkább a hosszabb etapokra koncentrált, de nagyon jól érezte magát az autóban. "Ez a délután volt a legjobb számomra a téli tesztek folyamán, nagyon jó érzés volt. Így nagyon pozitívan zárhattuk le ezt a hetet" - mondta Rosberg. "Nagyon sok kilométert tettünk meg az elmúlt két hétben, úgyhogy felkészülten mehetünk Melbourne-be. A csapat hihetetlen munkát végzett, hogy ennyire megbízható autót épített" - összegzett a német pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?