Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Időmérő: Nem értik a versenyzők, mi történik

Az össze-vissza variálás nem tünteti fel túl jó színben az F1-et, véli a Mercedes pilótája, míg kollégája egyáltalán nem érti, miért kellett felborítani a kvalifikáció megszokott, működő rendszerét...

A múlt héten jelentették be, hogy új időmérős rendszert vezetnek be a Formula-1-ben, melynek értelmében az aktuálisan a leggyengébb köridővel rendelkező versenyzők meghatározott időközönként egyesével esnek majd ki.

Az elképzelést nem mindenki fogadta kitörő örömmel, de az igazi csavar csak ezután következett: kiderült ugyanis, hogy a rendszer bevezetésének nem adottak a szoftveres feltételei, így szinte teljesen kizárt, hogy a szezonnyitótól kezdve be tudják azt vezetni. Az új terv az ötödik futamról, Barcelonáról szól, de az sem tűnik kizártnak, hogy a tervet övező ellenérzések miatt egyszerűen visszavonják a teljes elképzelést.

bottas_williams_cs

Ez viszont igencsak rossz képet fest a sportágról, határozatlannak tüntetve fel annak szereplőit: „Ez az oda-vissza variálás nem nyújt túl profi képet rólunk” – mondta Nico Rosberg, s nem ő az egyetlen, aki aggályait fejezte ki. Valtteri Bottas mindenekelőtt azt hozta fel, hogy a szezon közbeni változtatás finoman szólva sem tűnik helyes lépésnek:

„Furcsállom, hogy hirtelen történik egy ilyen változtatás, hiszen senkit nem hallottam mostanáig erről panaszkodni. De nem számít, az új rendszer is rendben van a számomra, bár talán nem a legjobb dolog szezon közben változtatni – ellenben ha végül bevezetik, az mindenkit egyformán fog érinteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?