DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Még van esély a Force India-Aston Martin egyezségre

Noha a télen semmissé vált, ami ősszel majdnem biztos volt, most úgy tűnik, a Force India F1-es csapata a közeljövőben mégis partnerkapcsolatra léphet a patinás brit autógyártóval.

Az eredeti tervek szerint a Force India az idei évben némileg átalakult szponzori háttérrel, és az Aston Martin hathatós támogatásával versenyzett volna, januárban azonban kiderült, egyhamar semmi sem lesz az egyezségből. Otmar Szafnauer, a silverstone-iak műveleti vezetője most viszont úgy nyilatkozott a Motorsport.com-nak, hogy jövőre ismét megpróbálják bevonzani a márkát az F1-be.



„Nem hinném, hogy a nem örök érvényű lenne, hiszen az csak az idei szezonra szólt” - mondta Szafnauer. „További tárgyalásokat fogunk folytatni az Astonnal a jövőbeli lehetőségekről.” A német, román, és amerikai gyökerekkel rendelkező Szafnauer hozzátette, a tárgyalások komoly szinten folytak - a jövőben pedig az lesz a kulcs, hogy milyen szabályok uralkodnak majd a sportágban.

„Ami 2017-et illeti, az ajtó még nyitva áll. Újból tárgyalni fognunk, aztán meglátjuk, milyen lehetőségek adódnak majd. Akkoriban felmerült néhány döntő tényező, melyek még ismeretlenek voltak, és egyébként is időre van szükségük ahhoz, hogy megnézzék, mire megy a sport a motorokkal és a többi fontos dologgal. Mielőtt döntenének a belépésről, néhány kérdésre választ kell kapniuk - ezt pedig csak az idő fogja megadni nekik.”

Amikor arról kérdezték Szafnauert, hogy a 2017-es szabályok véglegesítése segíteni fog-e ebben, így válaszolt: „Nos, ez az egyik a sok közül. Ha megmondják, milyen szabályok lesznek, akkor mindenkinek el lehet dönteni, hogy tetszik-e, vagy sem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: