Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Magnussen majdnem aláírta DTM-es szerződését

Kevin Magnussen közel állt ahhoz, hogy aláírjon a DTM-be, azonban inkább várt arra, hátha kap egy felajánlást a Formula-1-ből: most pedig nagyon boldog, hogy akkor jól döntött.

Magnussen tavaly távozott a McLarentől – a fiatal tehetség nem szeretett volna még egy szezont a wokingi csapat kötelékében tesztpilótaként eltölteni, mindenképpen aktív versenyzői kihívásokat akart keresni. A dán pilóta más sorozatokban is nézelődött, ám végül valóra vált az álma, és újra rajthoz állhat az F1 mezőnyében, miután a Renault megvált Pastor Maldonadótól és őt szerződtette a helyére.

 Magnussen

A 23 éves pilóta elmondta, elsőszámú célja mindig a királykategória volt, így azért küzdött, hogy itt találjon versenyzői ülést – pedig lett volna lehetősége máshol. „Természetesen a Formula-1 állt a listám tetején, és természetesen minden ajtón kopogtattam. Mindig láttam lehetőségeket, de nem ez az, amit akartam, hogy csak ott legyek. Szóval megkockáztattam, hogy a DTM felé is nézelődtem – és az IndyCar felé is! Tulajdonképpen a DTM-hez nagyon közel álltam.”

„Alternatívaként elég csábítónak találtam. Valamiért mindig odavoltam a DTM-ért” – mondta Magnussen. „De higgyenek nekem: boldog vagyok, hogy ezek közül egyik sem történt meg végül: hogy nem estem pánikba, és nem írtam alá egy szerződést, ami nem az én abszolút döntésem lett volna, hogy volt merszem csendben ülni és valami jobbra várni… Most azt mondhatom, hogy ott vagyok, ahol lenni akartam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?