DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

McLaren: Jelentéktelen problémánk volt

A wokingi F1-es istálló szerint a gondok ellenére egyértelműen előrébb tartanak tavalyhoz képest, a második teszt már a versenyszimulációról és a beállításokról fog szólni.

Ugyan nem kezdte rosszul a négynapos barcelonai tesztet a McLaren-Honda és főleg Fernando Alonso részéről jöttek bizakodó nyilatkozatok, az utolsó napon már kevésbé jött ki jól a lépés. Alonso csupán három istallációs kört tudott megtenni és a hűtéssel kapcsolatos gondok makacsabbnak bizonyultak, mint ahogy a csapat azt elsőre gondolta. Ennek ellenére Matt Morris, a mérnöki munkáért felelős igazgató szerint előreléptek 2015-höz képest - nem először halljuk az utóbbi napokban ezt, igaz, tényleg volt honnan előrelépnie az istállónak.

McLaren_2



"Sajnos a hűtőrendszer kérdéses eleme trükkös helyen van beépítve, így jóval tovább tartott megoldani a problémát, mint normál esetben" - nyilatkozta Morris. "Az mindig aggasztó, ha egy kis hiba hátráltat és tönkreteszi az egész napod, de szerencsére ez tulajdonképpen jelentéktelen probléma és már készíthetjük az autót a második tesztre. A teszt az teszt, lehetőséget ad nekünk arra, hogy megtaláljuk és kijavítsuk a megbízhatósági problémákat még a szezonrajt előtt" - beszélt optimistán a szakember.

"Az első teszt során megfelelő mennyiséget teljesítettünk a programunkból és máris sokat tanultunk az autóról, ami nagyon sokat segít nekünk a következő hétre való felkészülésben. Egyértelműen előrébb tartunk, mint egy évvel ezelőtt a rendszer ellenőrzését és integrálását illetően, úgyhogy a második teszt már a versenyszimulációkról és a beállításokról szólhat. Karakterizálhatjuk a csomagunk erősségét" - tekintett előre Morris.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: