Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Kvjat változást vár a szezonnyitóig

A Red Bullnál úgy érzik, egy erős kasztnit építettek 2016-ra, ami a szezon első F1-es tesztjén meg is mutatkozott Barcelonában – ám Danyiil Kvjat szerint még rengeteg munka áll előttük.

Danyiil Kvjat a négynapos teszt összesített eredménylistáján a hatodik helyen végzett – másfél másodperces lemaradással a legjobb időt autózó Sebastian Vettellel szemben. „Jól ment a munka, persze szeretnék többet vezetni, de ezt majd a következő hetekben behozom” – nyilatkozta Kvjat.

 Kvjat

„Még a fejlődés elején tartunk ezzel az autóval, még mindig ismerkedünk vele – ez lesz a nehéz pontja a második tesztnek” – mondta az orosz, aki szerint versenygépük még a szezonnyitón sem lesz száz százalékos. „Ám ez egy folyamat, ami még az első versenyen is tartani fog.”

A pilóták egyre több tapasztalatot gyűjthetnek az idei évben debütáló új gumikeverékről, a szuperlágy abroncsokról. Kvjat egyelőre nem tud részletes elemzést nyújtani, ám első próbára úgy érzi, előnyükre válhat az új keverék. „A gumik rendben voltak, egyes utcai pályákon majd érdekes választás lehet. Még nagyobb a tapadás, mint a szuperlágy gumiknál, sokkal többet most nem tudok mondani róla, hiszen hasonlóan viselkedik a két abroncs.”

Kvjat hozzátette, egyelőre nem szeretné megtippelni a várható erősorrendet, azonban biztos benne, hogy amit az elmúlt napokban láthattunk, az a szezonnyitóig még változni fog. „Az elmúlt években is megéltük, hogy a téli tesztek és az Ausztrál Nagydíj között megváltozhat néhány dolog, mert a legújabb dolgok csak ott kerülnek fel az autóra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?