Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
F1

Grosjeant már most lenyűgözte a Haas

A Lotustól érkezett pilóta kellemes csalódott az F1-be idén beszálló amerikai istálló működésével kapcsolatban. A francia ugyanakkor a második hely ellenére sem volt elégedett a szerdai nappal.

Romain Grosjean második tesztnapját teljesítette Barcelonában a Haas színeiben – kedden kollégája, Esteban Gutierrez vezethette a VF-16-ot –, s ezúttal lényegesebben jobban alakultak számára a dolgok: míg hétfőn elsősorban a váratlan első szárnyleszakadásról beszélt mindenki, ma egy második hellyel hívta fel magára a figyelmet az újonc gárda és francia versenyzője. Jóllehet, ehhez az eredményhez az is kellett, hogy a mezőny nagy részével ellentétben feltegyék a lágy keveréket az autóra, ráadásul Grosjean szerint nem is sikerült teljesíteniük az elsődleges célkitűzésüket:

Grosjean_Haas_DPPI

„Az elképzelés az volt, hogy ma 100 kört teljesítünk” – idézi a versenyző szavait a motorsport.com szakoldal. „Ez nem jött össze, mivel időt veszítettünk néhány alkatrész szerelésével, valamint azzal, hogy megoldjunk egy, a szoftvernél jelentkező hibát. Ugyanakkor végrehajtottunk néhány változtatást az autón, hogy megértsük, hogyan működik, és mindenki elégedett azzal, ahogy erre reagált.”

„A legfontosabb, hogy pakoljuk a kilométereket az autóba, emellett rengeteget elemet kell kielemeznünk, és volt két komolyabb beállításbeli változtatást, amelyek működtek. Az autó alapfilozófiája rendben van, és nyilvánvalóan ki tudunk még belőle sajtolni további teljesítményt” – fogalmazott Grosjean.

A pilóta, aki az előző éveket a Lotusnál töltötte, nem csak a pályán nyújtott produkcióval elégedett a Haasnál: „Jobb, mint amire számítottam” – válaszolta arra a kérdésre, hogy milyennek látja az amerikai istálló szervezettségét. „Ez egy vadonatúj csapat, amelyben vadonatúj emberek dolgoznak, ennek ellenére olyan érzésed van, mintha hosszú ideje működnének együtt, ami eléggé lenyűgöző. Amikor elhagytam a Lotust, tudtam, hogy az is egy kiváló alakulat volt, amelyben úgy éreztem magam, mintha a családom lennének, de egyelőre a Haasnál is eléggé kellemes meglepetés ért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?