Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap
F1

A Red Bullnál visszatért a titokzatos hiba

Kedden megjelent, majd másnapra azt hitték, hogy kijavították, de aztán a szerdai tesztnapon ismét ugyanaz a meg nem nevezett technikai hiba szólt közbe a Red Bull tesztelésébe.

Az energiaitalosok vezető versenymérnöke, Guillaume Rocquelin rejtélyes módon sem tegnap, sem ma nem árult el részleteket az alattomos műszaki fennakadás mibenlétéről, ami miatt mindkét napon kicsivel korábban be kellett fejezniük a munkát. A szakember szerint azonban nem lenne jó vicc, ha még a jövő hétre sem találnának rá megoldást.

Dppi_00216002_508

„Kicsit frusztrálóan ért véget a mai munka, hiszen ismét ugyanaz a probléma ütötte fel a fejét, amivel tegnap is szembesültünk. Dolgoztunk ugyan az éjszaka azon, hogy elejét vegyük ennek, és a napunk nagyobb része simán is alakult, de délután aztán ismét megjelent ez a hiba, ezért úgy döntöttünk, hogy idő előtt befejezzük” - mondta Rocquelin. „Nem hiszem, hogy ez komoly akadályt gördítene a fejlődésünk elé, de a jövő hétre mindenképp utána kell járnunk a dolognak.”

Az autóban ma már Danyiil Kvjat foglalt helyet, aki 74 kör megtétele után a 9. helyen zárt, és bár az autóval eddig elégedett, csütörtökre nagyobb aktivitást remél maguktól.

„Jó volt visszatérni a volán mögé és végre vezetni az RB12-est a hosszú téli szünet után. Eddig úgy érzem, hogy a helyes irányba mozdultunk el. Minden jónak tűnik, és az autó is kiegyensúlyozott, tehát az első benyomásaim pozitívak. Persze ennél kicsit többet szerettünk volna körözni, de szerintem holnap elérhető lesz a mára kitűzött érték” - bizakodott az orosz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?