DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Nem adja fel F1-es álmait az ex-manoros

A Manor 2016-ra megvált tavalyi pilótáitól, ám Alexander Rossihoz hasonlóan Will Stevens is bízik benne, hogy egyszer még visszatérhet az F1-be. Ezzel egyidejűleg idén sem akar otthon üldögélni.

A szűk egy hónap múlva induló szezonban immár Mercedes-erőforrásokat használó Manor utolsóként jelentette be 2016-os versenyzői felállását, amelyben egyik tavalyi pilótájuk sem kapott helyet, hiszen végül két újonc, Pascal Wehrlein és Ryo Haryanto vezethetik majd az autóikat. Alexander Rossi nemrég már kifejezte csalódottságát, valamint abbéli reményeit, hogy idén is vezethet valamelyik másik bajnokságban, most pedig Will Stevens is csatlakozott az amerikaihoz. A brit a sajtóhírek szerint az IndyCarban vagy a hosszútávú vb-n köthet ki – ő maga így nyilatkozott erről:

Stevens_DPPI



„Jelenleg is kutatjuk a lehetőségeket” – idézi szavait az F1i.com szakoldal. „Sok időt töltök az Egyesült Államokban, számos embert ismerek onnan, így az IndyCar is egy opció. Több dolgot is megvizsgálunk, de az nem titok, hogy jelenleg a Formula-1 nem elérhető. Ezért igyekszünk nyitottak maradni, hogy a lehető legjobb irányban folytatódhasson a pályafutásom.”

Bár idén nem lesz ott a Formula-1 mezőnyében, a 24 éves pilóta bízik benne, hogy a közeljövőben ismét rajthoz állhat a száguldó cirkuszban. Elmondása szerint az is segítheti céljai elérését, hogy hamarosan több jelenlegi versenyző is szögre akasztja a bukósisakját:

„Ha teljesen őszinte akarok lenni, nyilvánvalóan nem adjuk fel az F1-es álmokat” – jelentette ki Stevens. „A következő pár évben többen is elhagyják a sportot: visszavonulnak vagy máshol folytatják, ezért biztos vagyok benne, hogy a mögöttem álló emberek 2017-ben újra körbenéznek majd. Ugyanakkor valamit csinálnom kell, hogy továbbra is versenyezzek. Nem akarok otthon üldögélni. Most még nem tudom, mit fogok csinálni, de valamit biztosan.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: