DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rossi: Versenyezni akarok 2016-ban!

Noha az amerikai pilóta tavaly beteljesítette álmát, és F1-es pilóta lett, idén le kellett mondania a szereplésről - ő azonban eltökélt, és máshol keres versenyzési lehetőséget.

Alexander Rossi öt versenyre kapott lehetőséget a Manortól 2015 végén, és sokáig versenyben is volt a gárda egyik üléséért 2016-ra is. A helyeket azonban a Pascal Wehrlein-Rio Haryanto-páros kapta meg, így az amerikai kénytelen új lehetőségek után nézni.

„Noha nincs már szabad ülés, régóta részese vagyok az F1-nek ahhoz, hogy megérdemeljem a lehetőséget” - nyilatkozta Rossi a Motorsport.com-nak. „Ebben az évben is próbálok majd a tűz közelében lenni, és remélem, hogy sikerül jövőre összehozni valamit. Még mindig az F1-re koncentrálok, bárhol is kötök ki idén. Szükségem van a versenyzésre, és szükségem van arra, hogy versenyképes legyek.”



Rossi azt is elmondta, milyen a kapcsolata a Manorral, most, hogy már nem versenyzik náluk. „Még mindig szoros kapcsolatban vagyunk, és szóba kerülnek a jövőbeli lehetőségek is. Erős kapcsolatunk van, és nagyon tisztelem az ott dolgozókat, de csalódott vagyok, hogy végül nem jött össze az újabb ülés. Végig azt gondoltam, hogy erős a pozícióm, de ez a sport nem mindig így működik.”

Az amerikai azonban cáfolta, hogy a hazai futama körüli bizonytalanság is közrejátszott abban, hogy nem sikerült elegendő szponzorpénzt összegyűjtenie. „Nem hinném, hogy Austin problémáinak köze lenne ehhez. Az viszont igaz, hogy az F1 még mindig nehezen veti meg a lábát az USA-ban. Folyamatosan fejlődik, de még nincs óriási érdeklődés iránta. Szerintem a tavalyi, otthon futott versenyem - a gyatra időjárás ellenére - sikeres volt ebből a szempontból. Remélem, hogy még jobban fejlődni fog a helyzet, de egy teljes szezonos szerződés segítene rajta igazán.”

Rossi hozzátette, hogy az IndyCarban szereplő Andretti Autosport-Hertával is kapcsolatban áll, sőt, tavalyelőtt decemberben a Dale Coyne Racingnél is látogatást tett. Az amerikai szerint az sem kizárt, hogy a Hosszútávú-világbajnokságban fog versenyezni, és reméli, hogy hamarosan döntés fog születni 2016-os terveiről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: