DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Meddig vár a Manor Haryantóra?

Indonéz lapértesülések szerint Rio Haryanto már egy hete késik az utolsó szabad F1-es ülésért kifizetendő összeggel – a Manor egyelőre türelmesen vár, kérdés, hogy mikor fogy el az idő...

Egy időben igen gyakran lehetett a sajtóban Rio Haryanto nevét olvasni a Manor 2016-os versenyzőülésével kapcsolatban, ám az elmúlt hetekben nem kaptunk újabb híreket arról, hogy az indonéz valóban az előrelépésben reménykedő kiscsapatnál köthet-e ki. Mivel a tesztek tíz napon belül elkezdődnek, időszerűvé vált, hogy a Manor megnevezze másik versenyzőjét is a már bejelentett Pascal Wehrlein mellett, ám a Jakarta Post értesülései szerint a Mercedes-motorra váltó csapat haladékot adott Haryantónak, hogy teljesítse a feltételeket.

haryanto_gp2



Természetesen anyagi feltételekről van szó, melyeket Haryantónak teljesítenie kell az ülés megszerzéséhez – a korábbi hírek 10 millió font körüli állami támogatásról szóltak, ami a csapat költségvetésének jelentős hányadát kiteszi majd, feltéve, ha megérkezik. A pénznek a Jakarta Post szerint február 5-ig kellett volna megérkeznie, ám mivel ez nem történt meg, a csapat igazgatója, Abdulla Boulsien Indonéziába utazott, hogy találkozzon a versenyzővel, valamint Imam Nahrawi miniszterrel, hogy megoldást keressenek a helyzetre.

„A Manor még most is szeretné, hogy csatlakozzak, épp ezért kaptunk még egy hetet arra, hogy elrendezzük a helyzetet, noha tény, hogy a határidő már lejárt” – mondta Haryanto, a helyzet azonban egyáltalán nem könnyű, hiszen mint Imam elmondta, új támogatókra is szükség van ahhoz, hogy sikerüljön bebiztosítani a pilóta helyét a csapatnál: „Rio továbbra is a támogatásunkat élvezi, de reméljük, hogy újabb partnerek beszállnak majd, hogy hozzájáruljanak az anyagiakhoz, az ugyanis egyelőre még kevés, amivel jelenleg rendelkezünk” – mondta az indonéz politikus.

A Manor jogelődjénél, a Marussiánál 2013-ban Luiz Razia hasonló okból esett ki a pikszisből, már az első tesztet követően – így került a csapathoz a később tragikus balesetet szenvedő francia Jules Bianchi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: