DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Magnussent megerősítette a mclarenes időszak

A fiatal dán pilóta szerint jellemerősítő volt a tavalyi F1-es szezonja a McLarennél - összességében nem tekinti negatívnak a wokingiaknál töltött időszakát.

Kevin Magnussen, a Renault frissen szerződtetett pilótája utólag már úgy látja, hogy jellemerősítő hatású volt a McLaren tesztpilótájaként eltöltött tavalyi szezon. A fiatal pilóta 2014-ben Jenson Button párjaként mutatkozott be az F1-ben, ám tavaly Fernando Alonso érkezésével a kispadra szorult és érthetően frusztrálttá várt - most azonban a királykategóriába visszatérő Renault-nál kapott ismét versenyzői állást.

Magnussen



"Jellemerősítő volt" - nyilatkozta Magnussen a tavalyi szezonjáról. "Versenyeztem 2014-ben és úgy éreztem, hogy nem is mentem rosszul egy korábbi világbajnok mellett. Az, hogy a következő szezonra lecseréltek, nehéz volt... hat éves korom óta minden szezonban versenyeztem és nem terveztem, hogy a partvonalra kerülök."

Utólag azonban nem tekinti negatívnak a McLarennél eltöltött időszakát.

"Egy elit F1-es csapathoz tartozhattam három évig versenyzőként, valamint tesztpilótaként és bár ebből csak egy szezon volt a versenyzői állás, összességében jó tapasztalatnak tartom. Most viszont már alig várom, hogy elkezdődjön az idény a Renault-val, örülök, hogy a projekt részese lehetek."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: