DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Smedley: Massa most olyan, mint 2008-ban

Rob Smedley, Felipe Massa korábbi versenymérnöke szerint a brazil pilóta újra azon a szinten van, mint 2008-ban, amikor az utolsó futamon veszítette el a világbajnoki címet.

Rob Smedley korábban hosszú éveken át volt Felipe Massa versenymérnöke a Ferrarinál, mielőtt a Williamshez szerződtek volna mindketten - szerinte a brazil pilóta újra azon a szinten van, mint 2008-ban volt. Massa akkor egy ponttal maradt le a világbajnoki címről (Lewis Hamilton mögött), majd 2009-ben szenvedett fejsérülést, amely után nem igazán találta a helyét - igaz, mitóa a Williamshez igazolt, ismét felszabadultabban versenyez.

Massa-dppi



"Massa most olyan jó, mint 2008-ban volt, semmit nem veszített azóta, sőt, még tapasztaltabbá vált" - nyilatkozta Smedley az autosport.comnak. "Akkoriban a gumik sokkal jobbak, versenyzésre alkalmasabbak voltak, sokkal inkább lehetett gyorsan menni, mint most. Massa az utóbbi két évben megértette, hogy hogyan használja ezeket az abroncsokat."

Smedley szerint a brazilnak az is segített, hogy már nem a Ferrari kötelékébe tartozik. "A jó formájának természetesen köze van a csapatváltáshoz, 2014-ben új paddockba került és itt kezdett újra eredményeket szállítani. Felipe mindig is ilyen gyors volt, de neki szüksége van a tiszteletre, hogy értékeljék a munkáját és hogy odafigyeljenek rá, így a Williamsnél otthonosabban érzi magát."

A szakember Bottasszal is összehasonlította a Williams veterán pilótáját.

"Valtteri egyértelműen a sportág és a jövő egyik nagy tehetsége, aki már most is bizonyít. Azonban Felipe folyamatos küzdelemre kényszeríti őt és jelenleg pontosan ugyanazon a szinten vannak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: