DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Edzéseken vezethet a Renault tartalékosa

Cyril Abiteboul, a franciák ügyvezető igazgatója szerint elképzelhető, hogy a Mercedestől kölcsönkapott tartalékpilóta, Esteban Ocon lehetőséget kap néhány pénteki szabadedzésen az F1-es évad során.

A Renault szerdai csapatbemutatóján hivatalosan is megerősítették, hogy Esteban Ocon lesz a gyári színekben visszatérő franciák teszt- és tartalékversenyzője. Később az is kiderült, hogy a fiatal pilóta továbbra is a Mercedes kötelékeibe tartozik, akik csupán kölcsönadták a Renault számára – legalábbis egyelőre. Cyril Abiteboul ügyvezető igazgató szerint nincs mit csodálkozni azon, hogy a labdarúgásban megszokott jelenséget látunk a száguldó cirkuszban:

Ocon_Renault_DPPI



„Ilyen a modern Formula-1” – idézi a Renault vezetőjét a motorsport.com szakportál. „Az autógyártók között is vannak együttműködések: mi például a Nissannal, az Infinitivel és a Mercedesszel is kollaborálunk. El kell kezdenünk lebontani a falakat, hogy együtt dolgozhassunk. Az F1 túlságosan drága lenne ilyen kapcsolatok nélkül.”

Arról, hogy pontosan milyen szerepet szánnak Oconnak, még nem látott napvilágot hivatalos információ. Mindenesetre Abiteboul így felelt arra a kérdésre, hogy fog-e a pilóta lehetőséget kapni néhány pénteki szabadedzésen: „Úgy gondoljuk, igen, fogjuk autóban látni idén Estebant, de nem akarok részletekbe bocsátkozni” – fogalmazott az ügyvezető igazgató.

Ocon számára nem lenne ismeretlen a versenyhétvégén való szereplés, hiszen a 2014-es Abu Dhabi Nagydíj pénteki napján már vezethette az enstone-i istálló autóját, amikor még a Lotus névre hallgató alakulat junior akadémiájához tartozott. Amennyiben idén mégsem láthatnánk szabadedzésen a franciát, úgy elképzelhető, hogy valamelyik évközi teszten – a spanyol és a brit futamok után rendezik ezeket – kapna lehetőséget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: