DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Manor: Rossi már biztos befutó?

Alexander Rossi minden nap kapcsolatban áll a Manor F1-es csapatával – az istálló ugyan még nem tett hivatalos bejelentést versenyzőiről, ám az amerikai elárulta, hogy állnak a tárgyalások.

Rossi tavaly lehetőséget kapott az istállótól, így joggal reménykedhet, hogy megtarthatja pozícióját és a 2016-os szezon során végig ő lehet a csapat egyik pilótája. „Nagyon bízom benne, hogy felállhatok a rajtrácsra” – nyilatkozta a Sky Sports F1-nek. Nem az amerikai versenyző az egyetlen, aki pályázik a Manor ülésére, vetélytársai közé tartozik ugyanis Pascal Wehrlein, a Mercedes tehetsége, valamint a 2015-ös pilóták, Will Stevens és Roberto Merhi.

 Rossi



Február 22-én, Barcelonában kezdi meg a szezon előtti tesztsorozatot a mezőny, így a Manor minden bizonnyal addig bejelenti idei felállását. „A határidő az, amikor az autók Barcelonában kigurulnak a pályára” – válaszolta Rossi a kérdésre, meddig kell döntést hoznia a kiscsapatnak. „Remélhetőleg mindent aláírunk és lepecsételünk hamarosan. Minden nap zajlanak a megbeszélések, és jól alakulnak a dolgok.”

A 24 éves versenyző 2015-ben öt alkalommal kapott lehetőséget a Manortól, hogy rajthoz állhasson a futamhétvégéken – Rossi elmondta, úgy érzi, sikerült bizonyítani a csapatnál, így ez mindenképpen a kezére játszhat a döntés során. „Nagyon elégedett vagyok azzal, amit 2015-ben elértem, és remélhetőleg hamarosan innen folytathatom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: