DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Palmer: Az F1-ben könyörtelennek kell lenned

Jolyon Palmer, a Renault újonc F1-es pilótája nem tartott attól a tél folyamán, hogy a csapat Pastor Maldonado helyett őt küldi el – ám a brit nagyon sajnálja, ami kollégájával történt.

Palmer Kevin Magnussen csapattársa lesz a gyári Renault-nál, miután Maldonadót a szponzori péntek hiánya miatt elküldte a francia istálló. A brit pilóta szintén pénzt visz a csapathoz, azonban egyáltalán nem aggódott amiatt, hogy miután a Renault felvásárolta a Lotust, megválnának tőle. „Engem ez a dolog nem érintett. Amikor aláírtam a szerződésem, akkor az vonatkozott a Renault-ra is – a Lotusra és rájuk egyaránt.”

 MagnussenPalmer



„Tudtam, hogy hol állunk és a bizonytalan dolog az volt, hogy a Renault vajon megvásárolja-e a csapatot. Amikor ezt megerősítették, az nagyon izgalmas volt.” Sokáig csak pletykáltak arról, hogy Maldonado távozik, azonban végül így lett – Palmer elmondta, az elmúlt időszak megtanította őt arra, hogy egy versenyzőnek csak saját magára kell koncentrálnia. „Kegyetlennek kell lenned. A Formula-1 világában magadra kell figyelned, hiszen mindenki ezt csinálja.”

Palmer elmondta, Maldonadót rendkívül tiszteli, ám úgy érzi, Magnussen is kemény ellenfele lesz 2016-ban. „Pastor nagyon gyors versenyző tud lenni. Kiszámíthatatlan, de nagyon gyors. Alapvetően egy kedves srác, és most elvesztette a munkáját – ezt senkinek nem kívánod. Kevin is gyors, és van egy körrekordja is abból a szezonból, amikor versenyzett. Én csak vezetni fogok amilyen gyorsan csak tudok, aztán meglátjuk, hogy mi történik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: