DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Egy héten belül dönthet versenyzőiről a Manor

Ezt mondja a csapat egyik jelöltje, Pascal Wehrlein. Az indonéz Rio Haryanto háza táján is fontos előrelépés történt: összegyűlt a szponzori csomag, ami az üléshez szükséges.

Más csapatoktól eltérően a Manor továbbra sem jelentette be 2016-os versenyzőit, a két ülésre négy fő esélyest emlegetnek: az alakulatnál tavaly vezető Will Stevenst és Alexander Rossit, a GP2-ben futamokat nyerő indonéz Rio Haryantót és a DTM-bajnok Pascal Wehrleint. Utóbbi a kiscsapatnak motorokat szállító Mercedes támogatását élvezi, ennek a kapcsolatnak köszönhetően találhat helyet az istállónál.

„Egészen biztos, hogy ezen a héten vagy legkésőbb a következőn döntést hoznak” – beszélt Wehrlein arról, mennyi időn belül választhat végre a Manor. Az első tesztig kevesebb mint négy hét maradt hátra. Ha a 21 éves versenyzőnek nem sikerül a királykategóriába jutnia, a DTM-ben marad, hogy a HWA alakulat színeiben megvédje bajnoki címét.



A Mercedes 4 millió eurót tud kínálni Wehrlein alkalmazásáért, a német Auto Motor und Sport szerint azonban ez jóval csekélyebb, mint amekkora támogatás Stevens és Rossi mögött áll. Ráadásul a gpupdate.net információi szerint most már Haryanto is sokkalta tekintélyesebb szponzori háttérrel rendelkezik.

Az indonéz pilótától 15 millió eurót kért a Manor, amelyből 5,2 milliót állt főszponzora, az állami Pertamina olajcég, a maradék összeget azonban más forrásból kellett előteremteni. Egy pénteki jakartai megbeszélésen a kormány úgy döntött, hogy az ifjúsági és sportminisztériumon keresztül biztosítja a maradék 9,8 millió eurót.

„Igen, most már eldőlt, hogy Rio Formula-1-hez csatlakozása előtt semmiféle akadály nem áll, miután a kormányzat és Pertamina biztosították az anyagi támogatást” – erősítette meg egy szóvivő a gpupdate.net-nek. Innentől csak a Manoron múlik, hogy Haryanto ajánlatát fogadja-e el.

További érdekesség, hogy az indonéz pilóta és Wehrlein is bekerültek a 2016-os F1-es játék kommentátori hanganyagába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: