Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

A Ferrari az élen az F1-teszt zárónapján

Sebastian Vettel és a Ferrari végzett az élen a Pirelli F1-es esőgumi-tesztjének második napján: a négyszeres világbajnok Danyiil Kvjatot és Stoffel Vandoorne-t előzte meg.

Vettel csapattársa, Kimi Räikkönen helyét vette át a kedden – a teszt célja, hogy a csapatok hatékonyan segítsék a Pirelli munkáját tapasztalataikkal annak érdekében, hogy a gyártó a lehető legjobban fel tudjon készülni a következő szezonra. A német feladata a második napon így elsősorban az volt, hogy száradó körülmények között tegye próbára a Pirelli abroncsait. Vettel összesen 15 kört tett meg a Ferrarival és 1:06.750-es időeredménnyel zárt az élen.

 Vettel

A ferraris legjobb idejét a nap végéhez közeledve érte el – számára nem telt el túl hosszú idő legutóbbi F1-es tesztje óta, a német ugyanis múlt héten Fioranóban körözgetett a csapat 2014-es versenygépével. Danyiil Kvjat – aki Daniel Ricciardo helyét vette át kedden – a második helyen végzett, alig 2 tizedmásodperccel Vettel mögött. Az orosz számára azonban nem volt problémamentes a nap, ugyanis gondjai akadtak az autóval, így a garázsban ért véget számára a teszt.

A McLaren a harmadik csapat, amely képviseltette magát a teszten, ők tartalékversenyzőjüknek, Stoffel Vandoorne-nak adtak lehetőséget a gyakorlásra. A wokingiak ezúttal egy mechanikai problémával szembesültek, azonban később ezt sikerült megoldaniuk, így rövid kimaradás után visszatérhettek a pályára. A 2016-os év következő tesztállomása Barcelona lesz, ahol február 22-én kezdik meg a csapatok a munkát. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?