Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Raikkönen a tesztről: Nem elégedett

Talán nem olyan meglepő, hogy mikor Kimi Raikkönent mikrofonvégre kapták a Paul Ricard pályán zajló gumiteszten, a finn pilóta dicséret helyett elégedetlen volt a Pirelli új abroncsaival.

Január utolsó hetében kétnapos teszt zajlik a franciaországi Paul Ricard pályán, amelyet a Pirelli szervezett kifejezetten esős gumijainak kipróbálására. A gyakorláson három csapat vesz részt, a McLaren, Red Bull és Ferrari, amely utóbbinál Kimi Raikkönen kezdett, majd kedden Sebastian Vettel veszi át a volánt. Ami a köridőket illeti, a 2007-es világbajnok a leglassabb volt hétfőn. Megkérdezték arról, mennyire elégedett a Pirelli új konstrukciójával, amelyet a gyártó most próbált ki először.

„Azt hiszem, túl korai következtetéseket levonni, de inkább a tavalyit részesítem előnyben. Ezeket és néhány újat is kipróbáltunk. De egy kicsit korai erről beszélni” – idézi a crash.net az elégedetlenkedő Raikkönent, aki mindazonáltal örült, hogy jóval a hivatalos februári teszt előtt autóba ülhetett. „A nap rendben volt. Egy ideje nem vezettünk, aztán múlt héten egy napot a régebbi autóban töltöttünk. Tanulhatunk a mostaniból, mivel a nedves körülmények között általában nem vagyunk boldogok. Segít jobban megérteni a dolgokat.”

„Ez az elérhető legjobb hely a vizes gumik tesztelésére, mivel a körülményeket azonos szinten lehet tartani. Ha segíthetjük a Pirellit, az számunkra is hasznos” – ismerte el Raikkönen, hogy jó ötlet volt a tesztet megtartani. Azt tagadta, hogy bármiféle következtetést le lehetne vonni belőle a 2016-os erőviszonyokat illetően. „Mind győzni akarunk, de majd az idő megmondja, hogy képesek lehetünk-e rá. Az új kocsival egyetlen kört sem tettünk meg. Egy hónap múlva kiderül, mire építhetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?