DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Jövő héten lehet végleges az F1-es mezőny

Habár már nagyon közelednek az első szezon előtti F1-es tesztek, még vannak szabad helyek a mezőnyben: ezek egyikére pályázik Pascal Wehrlein, a Mercedes tehetsége.

Wehrlein a Manor egyik ülésére pályázik, a kiscsapat ugyanis még mindig nem döntött arról, kit ültet autójába a 2016-os szezonban. A német pilóta mellett az istálló tavalyi pilótái, Will Stevens és Alexander Rossi is pályáznak a versenyzői ülésekre. Wehrlein egyelőre nincs jó helyzetben, hiszen a Mercedes 4 millió euróval támogatná pártfogoltjuk debütálását – ez azonban mindössze fele annak az összegnek, amit a Manor szeretne.

 Wehrlein



Ebben a tekintetben Alexander Rossi van a legelőnyösebb helyzetben, az amerikai ugyanis 15 millió dolláros (13,8 millió eurós) támogatással érkezne a királykategóriába. A jelölteknek minden bizonnyal már nem kell sokáig várniuk, a csapat ugyanis hamarosan dönt az idei felállásáról. „Erről legkésőbb a jövő héten megszületik a végső elhatározás” – nyilatkozta Wehrlein, akinek a Formula-1-en túl is vannak tervei az idei évre.

Amennyiben nem sikerül F1-es ülést szeretni, úgy a DTM-bajnok marad a német túraautó-bajnokságban, és mindent megtesz majd azért, hogy megismételhesse tavalyi eredményét. „Tudom, hogy ez milyen nehéz lenne” – mondta a 21 éves pilóta, hangsúlyozva, hogy a sikeres címvédés 1984 óta csak két versenyzőnek sikerült, 2001-ben Bernd Schneidernek, majd 2009-ben az Audi tehetségének, Timo Scheidernek. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: