Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

Button: A nehéz időszakok erősebbé tesznek

A McLaren-Honda brit versenyzője úgy véli, F1-es karrierje korábbi szakaszainak köszönheti, hogy ennyire jól átvészelte a balul sikerült 2015-ös esztendőt. Idén azonban már fejlődést szeretne látni.

Kevés olyan világbajnok van a Formula-1 történetében, akinek annyira nehéz időszak előzte meg az aranykorát, mint Jenson Button esetén. A brit pilóta 2000-ben mutatkozott be a száguldó cirkuszban, ám egészen az emlékezetes 2006-os Magyar Nagydíjig kellett várnia az első győzelmére, s csupán 2009-ben ülhetett bele egy tényleg győztes autóba – igaz, azt akkor rögtön ki is használta, hiszen világbajnok lett a Brawn GP színeiben. A rutinos versenyző most újabb nehézségeket él meg, köszönhetően a McLaren-Honda gyengélkedésének, ám Button szerint a múltbéli tapasztalatok sokat segítenek ezek feldolgozásában:

Button_USA_DPPI

„A versenyzők pályafutásuk különböző szakaszaiban kerülnek be a Formula-1-be, és az is változó, hogy versenyképes vagy kevésbé versenyképes istállónál mutatkozhatnak be” – idézi szavait az autosport.com szakoldal. „Az esetemben az utóbbi volt igaz. Amikor megnyertem az első versenyemet, az számomra sokkal többet jelentett, hiszen rendkívül keményen kellett dolgozni, hogy eljussak odáig, rengeteg fájdalmon és szenvedésen kellett keresztülmennünk. Nagyon különleges érzés, ha így tudsz nyerni. Soha nem láttam még annyi síró felnőtt embert, mint az első győzelmemnél Magyarországon: az egész csapat sírt.”

„Nyilván nehéz túlélni a szenvedős időszakokat, senki nem is szereti őket, de néha szükség van arra, hogy megtapasztald ezt is, hogy tanulhass belőle, s megtudd, igazából milyen vagy versenyzőként és emberként egyaránt. Ez fontos szerepet tölt be a pályafutásomban: sokkal erősebb emberré tett” – vélekedett Button.

A brit számára az sem ismeretlen, hogy pont a Hondával él át kevésbé eredményes időszakot (2003 és 2008 között is velük versenyzett), ám éppen ezért jól ismeri a japánokat, akik mindent megtesznek, hogy idén visszavághassanak: „Roppant nehéz szezonon vagyunk túl, de mindenki pozitív, teljes erőbedobással dolgozik. Számos nagy változtatást fogunk végrehajtani csapatként is, ahogy az autón is mechanikai és aerodinamikai szempontból. Minden téren fejlődnünk kell, és pontosan ezt is tesszük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?