Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 28. hétfő
F1

„Halasszuk 2018-ra a szabályváltoztatásokat”

Pat Symonds, a Williams technikai igazgatója fogalmazta meg ezt a véleményt: szerinte bölcsebb lenne még egy évig gondolkodni azon, egyáltalán milyen irányba akarják mozdítani az F1-et.

Hónapok óta téma a Formula-1-es paddockban, hogy 2017-től radikális szabályváltozások jöhetnek, amelyek célja, hogy gyorsabb autókkal és izgalmasabb versenyekkel szolgálják ki a közönség igényeit. Az egyeztetések azonban mindezidáig nem túl sok eredményre vezettek, s nemrég már arról cikkezett a szaksajtó, hogy a tervezetthez képest jóval visszafogottabb módosítások érkezhetnek jövőre. Ezt erősíti meg Pat Symonds is, aki az Autosport International Show keretében nyilatkozott ezzel kapcsolatban, s elmondása szerint most már ott tartanak, hogy alig változna az autók kinézete.

Symonds_Hungaroring_DPPI

„Ahol jelenleg tartunk, az egy két méter széles autó, nagyobb gumikkal: 300 milliméter elöl, 400 hátul. Szerintem meglehetősen vonzó kinézete van, ugyanakkor a karosszéria szélessége, ami eredetileg 1800 milliméter lett volna, visszament 1400 milliméterre, ami nagyjából megegyezik a mostanival. Elég nagy diffúzorral rendelkezett volna, de lekicsinyítettük, s így már alapvetően ugyanolyan, mint a jelenlegi. Összességében az autó alja nagyon hasonló” – idézi a Williams technikai vezetőjének szavait az Autosport.

„Még két technikai értekezletünk lesz: egy a hónap végén, egy pedig februárban, mielőtt véglegesítjük a 2017-es szabályokat március elsejéig” – jegyezte meg Symonds, aki szerint azonban bölcsebb lenne, ha egy évvel elhalasztanák a nagy reformokat.

Ennek oka, hogy még arról sincs konkrét megegyezés, hogy milyen irányba akarják elmozdítani a Formula-1-et, így a 2018-es idény kezdetéig még lenne idő ezt is újra átgondolni. „A szabályok öt másodperccel gyorsabb autókat akarnak, de még arról is van vita, hogy ez-e egyáltalán a helyes irány” – fogalmazott a Williams csapatának szakembere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?