Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Ecclestone nemet mond a női versenyzőkre

Ugyanazon a napon amikor Susie Wolff bejelentette a női autóversenyzőket támogató mozgalma elindítását, az F1 irányítója elmondta véleményét a női versenyzőkről egy kanadai tévének.

Csütörtökön jelentette be Susie Wolff, a tavaly év végén visszavonult Williams-tesztpilóta, hogy „Dare to be different!” (Merj különbözni!) néven kampányba kezdett.

Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet a nőkre a motorsportok világában és támogassa az ő érvényesülésüket ebben a számukra nem mindig elfogadó környezetben.

WW2Q0116

A kanadai TSN csatorna megkérdezte Bernie Ecclestone-t, a Formula-1 irányítóját, felkészült-e a sportág a női versenyzők visszatérésére a rajtrácsra?

„Nem hiszem. Ha volna olyasvalaki, akiben ott lenne a lehetőség, nem vennék komolyan, szóval, akkor miért is kapna versenyképes autót? Volt egy lány, aki a GP3-ban vezetett egy teljes szezont. Ott van a példa előttünk” - jelentette ki Bernie.

 

Bernie-Ecclestone01

Arra kérdésre, hogy kaphat-e versenyzői szerződést az F1-ben egy női pilóta Ecclestone a maga 85 évének minden őszinteségével válaszolt: „Nem hiszem, hogy ez megtörténne” – felelte az egykori motor alkatrész-kereskedő, aki versenyzői pályafutása csúcsán két F1-es futamra nevezett a hőskorban, de egyiken sem rajtolhatott el…

Alice Powell a GP3 széria első női pontszerzője Susie Wolff kampányának egy nagyköveteként a következőket reagálta Ecclestone nyilatkozatára.

alicepowell

„Valakinek a női versenyzők közül be kell bizonyítani, hogy Bernie téved. Szégyenteljes lenne, ha egy F1-es csapat azért mondana nemet egy női versenyző szerződtetésére, mert attól tartana, hogy nem veszik komolyan.”

„Mi, női autóversenyzők nem képezzük nevetség tárgyát – és ez is egy olyan tényező, ami még keményebbé teszi a küzdelmünket a legmagasabb szinteken” – fogalmazott a 22 éves angol versenyző, aki 2012-ben teljes szezont futott a GP3-ban és egy monzai 8. hellyel lett az első női pontszerzője a szériának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?