Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Ecclestone is elmondta, mire számít 2016-ban

Bár még a szezon előtti tesztekig is bő egy hónap van hátra, egyre többen nyilatkoznak a várható esélyekkel kapcsolatban. Most az F1 elsőszámú emberén volt a sor, aki nem épp optimista jóslatot tett.

A 2014-ben bevezetett szabályváltozások óta a Mercedes toronymagasan kimagaslott a Formula-1-es mezőnyből: az elmúlt két évben egyaránt roppant domináns teljesítményt nyújtottak, csupán három-három futamon engedték ki a kezükből a győzelmet, a világbajnoki címeket pedig magától értetődő módon zsebelték be.

Az immáron háromszoros vb-győztes Lewis Hamilton nemrég úgy nyilatkozott, hogy az előttünk álló idényben is hasonló lesz a helyzet, mások azonban úgy gondolják, hogy a tavaly egyértelműen fő üldözőnek előrelépő Ferrariban benne van a potenciál, hogy 2016-ban megszorongassák a címvédő istállót.

Mercedesek_Szocsi_DPPI

Idén is ez lesz a szokásos kép?

Nos, Bernie Ecclestone a kevésbé optimista álláspontra helyezkedett, amikor arról kérdezték, szerinte izgalmas szezonra van-e kilátás idén: „Bárcsak azt mondhatnám, hogy igen, de nem mondhatom” – nyilatkozta a száguldó cirkusz vezetője a TSN Radio műsorában. „Úgy gondolom, a fő szempont, hogy egy nagyon jó csapatról van szó, a motorjuk nyilvánvalóan jobb, mint a többieké, emellett pedig egyértelműen náluk versenyez az egyik legjobb pilóta. Éppen ezért nehéz lesz bárkinek is legyőzni őket.”

Ecclestone egyébként ugyanebben a műsorban azt is elmondta, hogy miután a mezőny nagy részét a Mercedes és a Ferrari látja el erőforrásokkal, a két gyártó azzal is tudja befolyásolni az erőviszonyokat, hogy gyengébb motort adnak a partnereiknek – az F1 nagyurának ezzel kapcsolatos véleményét ebben a cikkben részleteztük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?