Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 21. hétfő
F1

Mansell: Lewis megdöntheti Schumacher csúcsát

Az 1992-es év világbajnoka, Nigel Mansell jó esélyt lát arra, hogy honfitársa, Lewis Hamilton a jövőben túlszárnyalja Michael Schumacher rekordját és hétnél több világbajnoki címet szerezzen.

Nigel Mansell a ’80-as, ’90-es évek egyik kiemelkedő képességű versenyzője volt, azon kevesek egyike, aki pályafutása során megfordult a Williams, a Ferrari és a McLaren istállójánál is – bár utóbbit már kár volt erőltetnie, hiszen utolsó szezonjának elején egyszerűen nem fért be az autójába. A mai napig 7. helyen áll a legtöbb győzelmet arató pilóták rangsorában a 15 éves F1-es karrierje során 31 futamot megnyerő brit, aki a mai napig páratlan népszerűségnek örvend világszerte a sportág rajongói – különösen a Ferrari-drukkerek – körében.

Elképzelhető azonban, hogy legutóbbi nyilatkozata után a tifosik hangyányit megorrolnak az ikonikus bajszával és a „Vörös Ötös” rajtszámával a magát a sportág legendái közé küzdő Mansellre. Történt ugyanis, hogy feltették neki a kérdést: ki minden idők legjobb brit F1-versenyzője?

mansell_hamilton

Hamilton minden idők legeredményesebbje lehet 

 

„Ahhoz, hogy erre válaszolhassak, előbb meg kéne határozni pontosan a kérdést. Mert erre a kérdésre, csak egy válasz adható. James Hunt, Jenson Button, Jackie Stewart, Lewis Hamilton, Damon Hill és jómagam, mind britek és világbajnokok. Nem volna szép dolog bárkire közülük azt mondani, hogy nem végezték maximális tudásuk szerint a munkájukat, amikor világbajnokok lettek. Ha leegyszerűsítjük a kérdést, és arra keressük a választ, hogy vajon ki minden idők legsikeresebb brit Formula-1-es versenyzője, akkor a válasz egyértelműen Lewis Hamilton” – jelentette ki a 63 éves sportember.

 „Sőt, úgy gondolom, hogy – noha Lewisnak azért ehhez még időre lesz szüksége, mert Michael elég magasra tette a lécet – Hamilton képes lesz megdönteni Schumacher rekordját, és több mint hét világbajnoki címet fog szerezni pályafutása során. Hogy aztán ez sikerül-e, csak saját magától függ, és hogy meddig tud motivált maradni” – vélte Nigel Mansell.

Hamilton a közelmúltban úgy nyilatkozott, 37 éves koráig fog versenyezni a Formula-1-ben, ami azt jelenti, hogy még további hét idénye van a 30 éves britnek, hogy a jelenlegi három vb-címéhez még további ötöt szerezzen, és beváltsa Mansell jóslatát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?