DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 8. péntek

Mansell

Retro – Egy német az esőben: Schumacher első győzelme

Az F1-es rekordok könyvében új fejezet nyílt az összesen 91 diadalt számláló Schumacher győzelmével, de Ayrton Senna hőstettéről is emlékezetes maradt a '92-es belgiumi hétvége.

részletek

Retro – A Vörös Ötös nálunk ér csúcsra

Bár csupán harmadik alkalommal nem ő nyert abban az évben, mégis az 1992-es Magyar Nagydíj volt Nigel Mansell élete legboldogabb F1-es futama, hiszen egy nagy hajrával bebiztosította a világbajnoki címet.

részletek

Retro – Mansell legendássá tesz egy kanyart a Ringen

A negyedik Magyar Nagydíjon már átalakított, gyorsabb pálya fogadta a mezőnyt a Hungaroringen, az így létrejött új előzési pont pedig nagyban hozzájárult Nigel Mansell győzelméhez.

részletek

Retro – Senna defekttel együtt is nyert

1986-ban ezen a napon, az USA Nagydíjon Ayrton Senna sok felejthetetlen győzelme közül is az egyik legnagyobbat szerezte Detroitban.

részletek

„Mansell erős volt, Raikkönen hallgatag”

Számos világbajnokkal dolgozhatott együtt karrierje során Adrian Newey, aki Verstappent tartja a tökéletes versenyzőnek – de mások erősségeit is kiemelte.

részletek

F1-Archív: Miért kap Button tízmilliókat?

Allison a Mercedeshez szerződött, Heidfeld lesz a sérült Kubica helyettese, Mansell Button győzelméért szorít, de ferde szemmel nézi, mekkora fizetést kap, két jelölt közül választják ki Alonso csapattársát: az F1 hírei február 16-án.

részletek

F1-Archív: Nem zavarja a Ferrarit, hogy Raikkönen néha berúg

Trulli a Ferrarinál bebizonyítaná, Schumacher nem a legjobb versenyző, Montezemolót nem zavarja az új igazolás életstílusa, Alonso nem ismeri Raikkönent, Perez tanácsot ad az újonc Verstappennek. Ilyen F1-es híreket olvastunk az évek során december 20-án.

részletek

Nyolc F1-es bajnok szuperlicensz nélkül

Ha visszatekintünk a Formula-1 történelmébe, akkor a mostani szuperlicenszszabályok szerint meglepődve tapasztalnánk, hogy nyolc F1-es világbajnok igazából nem is lehetett volna a sportág részese.

részletek

Mansell: A mai F1-es autókat már egy ujjal is lehet vezetni

Teljesen más fizikális felkészültséget és erőt követel meg egy modern Formula-1-es autó vezetése, mint a 30-40 évvel ezelőttieké. Nigel Mansell rámutatott néhány fontos különbségre.

részletek

Retro – Senna hatalmas pechje Montrealban

Ayrton Senna F1-es karrierje során kevés olyan szezon futott le, amikor majd hét futamot kellett várnia arra, hogy győztes „paripáját” az első rajtkockába repítse. 1992 egy ilyen kivételes szezon volt, bár egyszer csak megtört a jég, na de...

részletek

Eladó egy Magyar Nagydíj-győztes F1-es Ferrari

1989-ben két futamot is megnyert az autóval Nigel Mansell, most valaki elviheti a fenevadat - egy monacói árverésről.

részletek

Mansell: Ki kellett volna löknöm Sennát anno Monacóban

Egykori nagy riválisára és a vb-címet hozó 1992-es szezonra emlékezett vissza Nigel Mansell. Büszke magára, hogy a hercegségben nem ütközött össze ellenfelével. Felelevenítette azt is, mit mondott neki Senna a Magyar Nagydíj dobogóján, mikor megnyerte a világbajnokságot.

részletek