Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 8. hétfő

Mansell

Eladó egy Magyar Nagydíj-győztes F1-es Ferrari

1989-ben két futamot is megnyert az autóval Nigel Mansell, most valaki elviheti a fenevadat - egy monacói árverésről.

részletek

Mansell: Ki kellett volna löknöm Sennát anno Monacóban

Egykori nagy riválisára és a vb-címet hozó 1992-es szezonra emlékezett vissza Nigel Mansell. Büszke magára, hogy a hercegségben nem ütközött össze ellenfelével. Felelevenítette azt is, mit mondott neki Senna a Magyar Nagydíj dobogóján, mikor megnyerte a világbajnokságot.

részletek

F1-Archív: Miért kap Button tízmilliókat?

Allison a Mercedeshez szerződött, Heidfeld lesz a sérült Kubica helyettese, Mansell Button győzelméért szorít, de ferde szemmel nézi, mekkora fizetést kap, két jelölt közül választják ki Alonso csapattársát: az F1 hírei február 16-án.

részletek

F1-Archív: Nem zavarja a Ferrarit, hogy Raikkönen néha berúg

Trulli a Ferrarinál bebizonyítaná, Schumacher nem a legjobb versenyző, Montezemolót nem zavarja az új igazolás életstílusa, Alonso nem ismeri Raikkönent, Perez tanácsot ad az újonc Verstappennek. Ilyen F1-es híreket olvastunk az évek során december 20-án.

részletek

F1-Archív: Schumacher élete legszebb napja

Hova nem igazol Raikkönen, jön-e a 11. csapat, Vettel kétszer is negyedszer, az újonc a vb-cím kapujában, egy 17 éves pilóta Williamst tesztel, a 42 éves bajnok nem vonul vissza. Október 6. F1-es hírei.

részletek

HGP 1989 - Mansell legendássá tesz egy kanyart

A negyedik Magyar Nagydíjon már átalakított, gyorsabb pálya fogadta a mezőnyt a Hungaroringen, az így létrejött új előzési pont pedig nagyban hozzájárult Nigel Mansell győzelméhez.

részletek

„Senna halála végzetes hatással volt a sportra”

Aytron Senna tragikus balesete örökre megváltoztatta az autósportot, de nem csak jó irányba - vallja Nigel Mansell, aki szerint a mai versenyek egyszerűen túl sterilek.

részletek

„Manapság alig izzadnak a pilóták az autóban”

Az 1992-es világbajnok brit exversenyző szerint mostanában úgy néznek ki a pilóták az F1-es futamok végén, mintha épp akkor léptek volna ki egy fodrászszalonból.

részletek

A pilóták azért nem hibáznak, mert túl jó az edzettségi állapotuk?

Bár fizikailag nagyon megterhelő egy Formula-1-es verseny teljesítése, a versenyzők mégis szinte soha nem merülnek ki igazán. Franz Tost szerint egyszerűen azért, mert jóval fittebbek, mint régen.

részletek

Alesi: Senna gyorsabb volt, mint Schumacher

Jean Alesinek megadatott, hogy éveken keresztül mindkét zseni ellen küzdhetett. Michael Schumacher tudását és eredményeit nem vitatja el, ám úgy gondolja, Ayrton Senna volt a leggyorsabb.

részletek

Vettel megszabadult a bajuszától

Erre a szezonra megpróbált egy újítást Sebastian Vettel, ám a télen növesztett bajusz nem hozott szerencsét a négyszeres világbajnoknak, így a héten megszabadult tőle. Most már újra nyerhet?

részletek

A Williams véletlenül domináló autója

Mostanában sajnos csak az istálló szenvedéséről olvashatunk, régebben viszont a Williams dominált a Formula-1-ben. 1992-ben nem is azt az autót szánták indítani, ami végül agyonverte a mezőnyt.

részletek