Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Haas: Q2 és pontszerzés a szezonnyitón

Az újonc F1-es alakulat kijelölte célját első versenyére: a legjobb tíz közé akarnak férni. Romain Grosjean leigazolása a szakembergárdára is jó hatással volt, árulta el a csapatfőnök.

Teljesen új csapatként nagy kérdés, milyen teljesítmény nyújthat az amerikai Haas istálló első Formula-1-es szezonjában, valamint első versenyein. A Ferrarival való együttműködés optimizmusra adhat okot, ráadásul sikerült saját gárdájukba is erős szakembereket toborozni – ezért már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a legjobb tíz közé kerülést tűzik ki.

„Szeretnénk eljutni a pontszerzésig. Ami a kvalifikációt illeti, ha a Q2-be jutunk, az már jó eredmény lesz. A célunk az, hogy esélyünk legyen a pontokra és jó show-t csináljuk. Meg akarjuk mutatni, min dolgoztunk az elmúlt két évben, és hogy nincsenek drámák a csapatban. Jelen pillanatban ez a legfőbb célunk” – mondta a Sky Sportsnak nyilatkozva Günther Steiner, az istálló csapatfőnöke, aki korábban a Jaguarnál és Red Bullnál dolgozott.

Az előző csapatokkal ellentétben a Haas nem egy már meglevő istálló helyét vette át, hanem a nulláról kezdett. A csapatvezető nehézségi forrásként mutatott rá arra, hogy a közelmúltban csődbe ment kiscsapatok sorsa miatt sokan bizalmatlanok egy új vállalkozással szemben. Ebben volt segítségükre Romain Grosjean.

„Néha jobb, ha üres papírlappal indítasz, nem kell elromlott dolgokat kijavítanod, magad választod ki az embereket, nem kell kompromisszumokat kötnöd. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy meggyőzzem az embereket, de Romain leigazolása segített minket abban, hogy hitelessé váljunk. Az emberek azt gondolják: Grosjean, az F1 egyik legjobb versenyzője tudja, hogy mit csinál, csak körültekintően hozhatta meg ezt a döntést. Sok jó szakember csatlakozott hozzánk ezt követően” – mondta Steiner, aki a szakembergárdát így jellemezte: „Jó háttérrel rendelkező emberek vannak nálunk, de nincsenek nagy nevek, nincs Adrian Newey-nk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?