DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mégsem érkezik az F1-be az Aston Martin?

Bár korábban szinte biztosnak tűnt, hogy a brit márka együttműködésre lép a Force Indiával, a legfrissebb hírek szerint mégsem jönnek az F1-be. Az biztos, hogy idén nem születik erről végleges döntés.

A Mexikói Nagydíj helyszínén röppent fel az a pletyka, hogy partnerkapcsolat alakulhat ki a 2015-ben fennállása legjobb szezonját teljesítő Force India és a legendás brit márka, az Aston Martin között. Az érintett felek hol cáfolták, hol megerősítették ennek a lehetőségét: legutóbb Otmar Szafnauer, az indiai alakulat vezérigazgató-helyettese fogalmazott úgy, hogy közel lehet a megállapodás.

ForceIndia_AbuDhabi_DPPI



Nos, elképzelhető, hogy az együttműködésből még sem lesz semmi, a motorsport.com információi szerint ugyanis az elmúlt hetekben lelassultak az egyeztetések, s a felső vezetés sem feltétlenül támogatja a száguldó cirkuszhoz való csatlakozást. A Sky kedd este egy meg nem nevezett forrást is idézett ezzel kapcsolatban: „Egyértelműen arra hajlunk, hogy ne szálljunk be – legalábbis ne 2016-ban. De természetesen a jövőben újra megfontolhatjuk a kérdést.”

Az Aston Martin marketingért és kommunikációért felelős vezetője, Simon Sproule ugyanakkor cáfolta, hogy máris eldöntött lenne a kérdés, ráadásul elmondása szerint nem is csak a Formula-1-et érintően nincsenek kész a 2016-os terveik: „Még nem hoztunk meg semmiféle döntést. És úgy tűnik, nem is fogjuk ezt megtenni az új év előtt, sem az F1-et, sem az átfogó motorsport-stratégiánkat illetően” – idézi szavait a motorsport.com. „Azt is ki kell még találnunk, hogy milyen ösvényen haladjunk tovább a sportautózás terén, nem csak külön az F1-es lehetőséget vizsgáljuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: