DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Force India: Közel a megegyezés az Aston Martinnal

Úgy tűnik, Dave Richards információi hiányosak voltak, ugyanis a Force India vezérigazgató-helyettese szerint hamarosan meg tudnak egyezni a brit márkával, mely több mint 50 év után térhet vissza az F1-be.

Az Aston Martinnál fontos pozíciót betöltő ex-F1-es csapatfőnök, Dave Richards Abu Dhabiban a Formula.hu-nak cáfolta, hogy bármi is lenne a közeljövőben a Force India és a brit márka házasságából, azt azonban elismerte, hogy többen is érdeklődnek irántuk a száguldó cirkuszból. Most viszont úgy tűnik, hogy az alig több, mint egy hónapja, Mexikóban belengetett partnerkapcsolat mégis megvalósul, legalábbis ez a véleménye Otmar Szafnauernek, a silverstone-i csapat vezérigazgató-helyettesének.



„Közel vagyunk” - mondta Szafnauer az Autosportnak Abu Dhabiban. „Úgy vélem, hogy egy héten, vagy tíz napon belül bejelenthetünk valamit.” Arra a kérdésre, mely az Aston Martin hatását firtatta, így válaszolt: „Minden rendben lesz, de talán más külsőt öltünk majd magunkra, és az Astonnak köszönhetően talán új szponzorok is érkeznek majd, több pénzzel. Ha ez sikerül, előre tudunk majd lépni a következő szintre, és folytatni fogjuk azt az utat, melyet az idei év utolsó szakaszában kezdtünk el.”

 

A Force India ötödikként végzett a konstruktőrök bajnokságában, köszönhetően a szezon felénél bemutatott B-specifikációjú autónak, és a pilóták, főleg Sergio Perez remek teljesítményének. „Mi voltunk az ötödik leggyorsabb csapat, ami nem rossz” - mondta Szafnauer. „Ez bátorítást jelent számunkra, hiszen nagy léptekkel tudtunk előrehaladni, és reméljük, hogy a fejlődési ívünk hasonlóan fog folytatódni jövőre is. Szerintem sikerül átmenteni a formánkat a következő évre, mert a szabályok alig változnak majd, így minden, amit idén tanultunk, jövőre is felhasználható lesz majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: