DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton: Elmegyek bulizni, és így is nyerek!

Lewis Hamilton idén életmódot váltott, és büszke rá, hogy az nem volt kihatással a pályán mutatott teljesítményére. Csapatával olyan szerződést kötött, amely veszélyes sportok űzését is engedélyezi.

Lewis Hamilton kitárulkozó, világjáró, mindent kipróbáló életstílusát több kritika is érte a szezon során, de a harmadik bajnoki címét behúzó brit eddig igazolja azon állítását, miszerint minél szabadabban él, annál jobb teljesítményre képes a versenypályán is. A 30 éves pilóta azt mondja, korábban még sohasem próbálta magát annyira elengedni, mint 2015-ben.

EasyCapture1_4



„Őszintén szólva ez az első évem, amelyben így éltem. És tudjátok mit? Elmegyek bulizni, aztán megjelenek a pályán és megnyerem a versenyt” - vágta oda a BBC-nek adott nyilatkozatában.

„Ezt az évet megelőzően igazából nem is nagyon mozdultam ki. Tavaly szerintem összesen három alkalommal fordult elő ilyesmi, hiszen rendkívüli módon koncentráltam a munkámra. De az már nagyon szélsőséges volt.”

„Az idei év azonban igazi átváltozást jelentett számomra. A barátaim gyakran megkérdezik: ’Hé, nem akarnál eljönni egy italra vagy egy vacsorára?’. És a múltban mindig azt feleltem, hogy ’Nem, edzenem kell.’ Mostantól azonban figyelek arra, hogy ki is mozduljak és az edzést is megcsináljam. Meg kell találnunk az egyensúlyt, és idén ez elképesztően sikerült.”

„Ez volt az egyik legsikeresebb, ha nem a legsikeresebb év a karrierem során. Jó érzés volt, hogy miután az emberek megírták a sztorikat a pályán kívüli tevékenységeimről, megjelentem és teljesítettem. Ugyanezt a hozzáállást fogom folytatni.”

Dppi_00115020_191

A legtöbb F1-es versenyző olyan szerződéssel rendelkezik csapatával, amely a testi épségük megóvása érdekében megtiltja nekik különféle veszélyes sportok és tevékenységek kipróbálását. Hamiltonnak azonban sikerült megállapodnia a Mercedesszel egy olyan kontraktusban, amely mellett teljesen kiélheti a vágyait.

„Mindenféle dolgot csinálhatok, wake-boardozok, síelek, repülőkből ugrok ki. Alapvetően kivettük a veszélyes sportok űzésére vonatkozó záradékot a szerződésemből, és próbálok mindent egyensúlyban tartani. Nem akarom a teljes F1-es karrieremet csak vezetéssel tölteni, de persze azt se akarom, hogy valami történjen velem, és otthon ülve kelljen néznem, amint valaki más vezeti az autómat. Szóval nagyon-nagyon óvatosan bánok az ilyen dolgokkal, de mégis kicsit őrült vagyok” - ismerte el a brit, aki elmondása szerint a „work hard, play hard” szellemiségben igyekszik élni életét, tehát a munkából és a szórakozásból is a legtöbbet kihozva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: