DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hakkinen: A Mercedes más párossal is győzni fog

A kétszeres F1-es bajnok szerint nem lenne gond abból a Mercedesnél, ha lecserélnék egyik, vagy másik párosukat, hiszen a csapat olyan jó autót épít, hogy többen is bajnoki címig vihetnék azt.

Toto Wolff mindenkit meglepett azzal a kijelentésével, hogy ha a csapaton belüli békesség azt kívánja, szükség esetén nem riadnának vissza a pilótacserétől sem. Egyelőre Nico Rosberg helye tűnhet bizonytalanabbnak, hiszen szerződése 2016 végén lejár a Mercedesnél, míg Lewis Hamilton további két évig kötelezte el magát a brackley-i alakulat mellett. A korábban jó barátoknak számító pilótapáros viszonya szinte már akkor eldurvult, amikor kiderült, hogy senki sem tudja őket megszorongatni a 2014-es világbajnoki címmel kapcsolatban.



Talán a tavalyi monacói időmérőn kezdődött minden, hogy aztán a spái ütközésben csúcsosodjon ki kettejük párharca. 2015-ben Lewis Hamilton egyértelműen jobbnak bizonyult riválisánál, bár a kínai „feltartás”, valamint az austini koccanás és „sapkagate” révén most is volt miről beszélni. Hamilton nemrég az Autosportnak nyilatkozta azt, hogy a média hiába próbálja őket barátokként beállítani, szó sincs erről, és nem is szeretné, hogy ez így legyen. Majd hozzátette, hogy Forma-1-es karrierjük során végig riválisokként fognak tekinteni egymásra, ami alapján jogosnak nevezhetőek a Mercedes sportigazgatójának gondolatai.

Noha Mika Hakkinennek nem volt része kemény csapattársi küzdelemben (bármennyire is szerette volna anno David Coulthard), szerinte a Mercedes simán élcsapat maradna akkor is, ha a két pilóta közül az egyik, vagy mindkettő távozna a közeljövőben. „A Mercedes domináns autóval rendelkezik, és számos olyan versenyző van, akik meg tudnák vele nyerni a bajnokságot” - nyilatkozta a finn expilóta a Hermesnek. „A lista azonban nem túl hosszú, hiszen a csapatnak olyanokra is szüksége van, akik fejleszteni tudják az autót, a tapasztalat pedig szintén fontos tényező.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: