DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: A Mercedes verhető lesz jövőre

A német egy egész listát sorolt fel, mit kell tennie a Ferrarinak 2016 előtt: ha ez mind sikerül, legyőzhetik a Mercedest. Többé már nem az F1 üldözője, hanem az üldözendő akar lenni.

A négyszeres világbajnok, aki negyedik helyezéssel zárta 2015-ös szezonját Abu Dhabiban, sokáig pedig esélyesnek tűnt arra, hogy a pontversenyben kettéválassza a két Mercedest, végül a tabella harmadik helyén végzett három futamgyőzelmével. Vettel bízik benne, hogy jövőre legyőzhetik a Mercedest.

„Tudjuk, hogy nagyon sok a tennivalónk, a Mercedes pedig nagyon erős, nem csupán az autó, a motor, a versenyzők, hanem az egész csomag. De hiszek benne, hogy jobbak lehetünk náluk. Elhiszem, hogy verhetők, különösen akkor, amikor közel kerülünk hozzájuk. Nagyon lelkesek vagyunk a következő évvel kapcsolatban” – nyilatkozott Vettel a Sky Sportsnak. A német versenyző azonban tudja, ehhez minden téren maximumot kell nyújtaniuk:



„Muszáj lesz. Nem akarjuk többé az üldöző szerepét játszani, favoritként akarunk érkezni, és mi akarunk lenni a domináns erő. Fordítani akarunk az erőviszonyokon, ehhez pedig csak magunkra kell koncentrálnunk. Persze attól is függ, milyen lépéseket tesznek meg mások, de egyelőre nem számít. Két lábbal a földön kell maradnunk, lehajtani a fejünk és magunknak dolgozni. Tisztában vagyunk vele, hogy javíthatunk az autónkon, az erőforráson. És versenyzőként is tudunk jobbat nyújtani. Ha ezt mind összehozzuk, az erősebbé tesz minket. De ez csak a ’mi lenne, lehetne, kellene’. Egyelőre sok munka áll előttünk, és minden egyes nap erre fókuszálunk” – beszélt a siker receptjéről Vettel.

Az első ferraris évét záró pilóta pozitívumként emelte ki csapattársa, Kimi Raikkönen dobogóját. „Az időmérőn hibát követtünk el, amelyet kijavítottunk a versenyre, Kiminek pedig tiszta futama volt a harmadik helyen. Számunkra a legjobb a harmadik és negyedik helyezés sorrendtől függetlenül, ezért nagyon elégedettek vagyunk a mai nappal. Az elöl levőhöz mindig szeretnél közelebb lenni, de nagyon sok versenyen sikerült megszereznünk a 3-4. helyet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: