DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Smedley: Jókor engedtük ki Bottast

A Williams szakembere szerint az jelentette a problémát az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon, hogy a finn túl későn vette észre a közeledő Jenson Buttont. Bottas és Massa sem elégedett a szezonzárással.

Az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj egyik legfurcsább jelenete volt, amikor Valtteri Bottas összekoccant Jenson Buttonnal a bokszutcában: a finn éppen készült visszatérni a pályára, míg a McLaren versenyzője épp akkor állt be a szerelőihez. A brit pilóta a leintést követően elmondta, látta, hogy készülnek kiengedni Bottast, és fel is készült az ütközésre. A Williams versenyzője öt másodperces büntetést kapott nem biztonságos kiengedés okán – igaz, Rob Smedley szerint az alakulat mindent a megfelelő módon csinált:

Bottas_AbuDhabi_DPPI



„Ki kell elemeznünk a dolgokat, hogy pontosan megértsük, mi történt” – nyilatkozta az autosport.com hasábjain a grove-i istálló teljesítményért felelős igazgatója. „A megfelelő időben engedtük ki őt, de sajnos túl későn látta meg a McLarent. Amikor meglátta Jensont, fékezett, de Jenson pont azon a részén volt az útnak, ahova ő ment. Van egy jelzésünk a pilóták számára, amely figyelmezteti őket a forgalomra, és ilyenkor jobb oldalon kell maradniuk vagy még közelebb a lassú zónához. Így is tett, de sajnos így is összeértek, mivel túl későn vette észre Jensont.”

Maga Bottas, aki végül a 13. pozícióban látta meg a kockás zászlót, csupán annyit jegyzett meg a történtekkel kapcsolatban, hogy szerencsétlen dolog így zárni az idényt, ennek ellenére ebben is megtalálta a pozitívumot: „Összességében azonban jól jöhetünk ki ebből: felfoghatjuk vészjelzésnek is, hogy emelnünk kell a színvonalon, ha a győzelmekért akarunk harcolni jövőre” – magyarázta a finn, aki egyúttal köszönetet mondott a csapatának, amely lehetővé tette, hogy az ötödik helyen zárjon a pontversenyben.

A Williams másik pilótája, Felipe Massa egy nyolcadik helyezéssel zárta a 2015-ös Formula-1-es évadot. A brazil szerint nem volt különösebben eseménydús a vasárnapi versenye, de bízik benne, hogy jövőre még jobb eredményeket érhetnek el: „Roppant kemény verseny volt, de nem sok minden történt azon kívül, hogy egy hasonló tempóval rendelkező autót próbáltam megelőzni. Nem volt meg az a sebességünk, amit szerettünk volna, s ennek meg is fizettük az árát az utóbbi futamokon. Kár, hogy így ért véget a szezon, de egyúttal jó motiváció is arra, hogy erősen térjünk vissza 2016-ban. A srácok keményen dolgoznak, ezért bízunk benne, hogy előreléphetünk a tél folyamán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: