DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Maldonado: Bezzeg, ha ez fordítva történik!

Romain Grosjean méltó módon zárta utolsó futamát a Lotusszal, míg Pastor Maldonado számára csupán az első körig tartott az F1-es Abu Dhabi Nagydíj versenye.

Grosjean váltócsere miatt öt rajthelyes büntetést kapott a futamot megelőzően, így végül a 18. rajtkockából vághatott neki a versenynek. A francia remek teljesítményt produkálva a pontszerző 9. helyen zárta a szezonzárót, ám csapattársa, Maldonado nem sokáig élvezhette a körözést, ő ugyanis a rajtot követően Fernando Alonsóval ütközött, ezzel véget is ért számára a futam. A baleset ezúttal nem a venezuelai számlájára írható, a versenybírák a McLaren pilótáját találták vétkesnek, aki meg is kapta öt másodperces büntetését.

 Lotus



A csapat francia pilótája, Grosjean méltóképp búcsúzik az istállótól: „Ez egy érzelmekkel teli utazás volt számomra, és nagyon örülök, hogy az utolsó versenyem alkalmával pontokkal díjazhatok mindenkit Enstone-ban. Folyamatosan nyomnom kellett, és ez nem volt mindig könnyű, mert sokat kellett kezelgetni az autót. Mindig jókor hívtak be a bokszba, és a kerékcseréim is fantasztikusan alakultak. Sokat köszönhetek a csapatnak, tényleg olyan számomra, mint a családom. Remélem, hogy egy napon visszatérhetek. Ez volt a karrierem eddigi legjobb szezonja.”

Maldonado biztos benne, ha nem büntetik meg Alonsót, biztosan arról szólnának a cikkek, hogy megint ő keveredett balesetbe. „Szomorú dolog már az első kanyarban befejezni a futamot, mert jó vasárnapra számítottunk. Jó lett volna a stratégiánk a versenytempónk miatt, de ilyen a versenyzés, megtörténhetnek hasonló dolgok. Nem láttam az ütközést, csak azt éreztem, hogy Fernando nekem jött hátulról. Megpróbáltam újraindulni, de aztán észrevettem, hogy sérült a felfüggesztés. Képzeljük el, ha ez az incidens fordítva történt volna, mekkora hír lenne belőle!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: