DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Leszerződtette „az új Bottast” a Williams

17 éves fejlesztőpilótára tette rá a kezét a Williams, akit ráadásul a Ferrari versenyzői akadémiájától szereztek meg. Az ifjú kanadainak ugyanolyan átfogó kiképzést ígérnek, mint amit korábbi felfedezettjeik is kaptak.

Lance Strollról van szó, akinek a grove-iakhoz való érkezését már néhány hete megszellőztették a paddockban, most pedig maga a csapat is megerősítette, hogy csatlakozik hozzájuk a pilóta, aki megnyerte idén az új-zélandi Toyota Racing Seriest, emellett pedig az F3-as Európa-bajnokságban szerepelt, ahol futamgyőzelmet is szerzett. Ugyanebben a sorozatban folytatja a versenyzést 2016-ban is, emellett azonban intenzív felkészítést kap majd a Williamstől is.

strollBanner-2



A csapat közleménye szerint Stroll jövőre nem csak a szimulátorban fog sok időt tölteni, de emellett a gyárukban is elhelyezik majd őt különféle részlegeken, hogy alaposabb betekintést kapjon az autó építésének és fejlesztésének folyamataiba is. Emellett mérnöki feladatok és a marketing terén is kap majd oktatást, ugyanabban a széleskörű oktatásban részt véve, amelyet a korábbi években Nico Hülkenbergnek és Valtteri Bottasnak is végig kellett járnia a csapatnál töltött első évében. A Williamsnél hangsúlyozzák is, hogy Strollt hasonló programnak fogják alávetni, mint Bottast 2011-ben.   

A kanadait szintén az újan érkezőkkel való körültekintő gondoskodás nyűgözte le: „A Williamsnek komoly múltja van a fiatal versenyzők felnevelésében, azok F1-es karrierjének kezdetén: David Coulthard, Jenson Button, Nico Rosberg, Nico Hülkenberg, és legutóbb pedig Valtteri Bottas. Ez a tényező fontos volt számomra, amikor meghoztam azt a döntést, hogy a Williamshez csatlakozok” - mondta a bejelentésre reagálva Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: