DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: 2016 lesz az eddigi legnehezebb év

Legalábbis azóta, hogy a 2014-es szabályváltoztatásoknak köszönhetően a csapat az F1 trónjára ugrott. Képes lesz-e jövőre valaki letaszítani őket onnan?

A Mercedes statisztikái elképesztőek a V6-os motorszabályzat 2014-es bevezetése óta: a szóban forgó év szezonnyitójával kezdődő 37 versenyen 31 futamgyőzelmet és 35 pole-pozíciót szereztek, a lehetséges négy bajnoki címet elsöprő fölénnyel elhódították. Folytatódhat a dominancia 2016-ban is? Toto Wolff üzleti csapatvezető szerint a harmadik év nehezebb lesz, mint az előző kettő.



„Mindannyian különösen büszkék lehetünk arra, amit 2015-ben el sikerült érnünk. Mindig is tudtuk, hogy nagy kihívás lesz megemelni a lécet az előző év után, Brackley-ben, Brixworthben és Stuttgartban azonban senki sem riadt vissza tőle. Miközben megünnepeljük a jól elvégzett munkát, a következő kihívás már itt is van. 2016 kétségkívül az eddigi legnagyobb próbánk lesz csapatként” – fogalmazott Wolff a Mercedes előzetesében.

Egy győzelmet azonban még meg lehet szerezni idén – ez azt jelentené, hogy a Mercedes megismétli tavalyi rekorddöntő szezonját, amely során a legtöbb elsőséget szerezték csapatként –, az Abu Dhabi Nagydíjon: „Úgy érkezünk a szezonzáróra, hogy a lehető legjobb bajnoki pozíciókat már bebiztosítottuk. Egy utolsó, élen vívott szórakoztató csata lenne az ideális módja, hogy megmutassuk, nem fogunk lazítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: